Primăria din Câmpeni vrea să cumpere un hotel pentru medici şi profesori navetişti. Costul este de 1,5 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Cîmpeni, Călin Andreş, vrea 1,5 milioane de lei de la Consiliul Judeţean Alba, cu care vrea să cumpere un hotel pentru a amenaja cabinete medicale şi locuri de cazare pentru medici. Spitalul Orăşenesc este reabilitat parţial printr-un proiect finanţat din fonduri europene.

Lucrările de reabilitare la spitalul orăşenesc Cîmpen au fost demarate în 15 aprilie. Proiectul a fost estimat iniţial la valoarea de aproximativ 6 milioane lei, iar în urma licitaţiei valoarea a scăzut la aproximativ o treime din sumă şi a fost semnat cu firma Simodor Grup din Alba Iulia. Prin acest contract, va fi reabilitat aproximativ 40% din spital, mai precis se lucrează la ambulatoriu (reabilitare structură de rezistenţă, rampe acces, scări interioare, faţadă, izolare termică), sala de aşteptare (mobilier nemedical), echipare cu aparatură medicală, monitor parametri vitali, EKG, aspirator secreţii portabile. Lucrările ar trebui să fie finalizate până în primăvara anului viitor.

Potrivit primarului Ioan Călin Andreş, spitalul din Cîmpeni tratează în jur de 8.000 de pacienţi pe an şi deserveşte peste 50.000 de oameni, de pe toată Valea Arieşului, însă este susţinut financiar doar de Consiliul Local Cîmpeni, care anul acesta a alocat 500.000 lei. În urmă cu câteva luni, el a cerut primarilor din Apuseni să contribuie cu bani la sprijinirea spitalului, gest care i-a revoltat atunci atât pe unii primari, cât şi pe unii lideri politici din Alba. La spitalul din Cîmpeni lucrează aproximativ 200 de persoane, din care 15 sunt medici. Patru dintre aceşti primari au răspuns solicitării, solicitând Consiliului Judeţean Alba să vireze sume din bugetul care li s-ar fi cuvenit, Consiliului Local Cîmpeni. Astfel, în urma solicitărilor primarilor din Roşia Montană, Lupşa, Poşaga şi Arieşeni, s-au strâns 190.000 lei, ce vor fi folosiţi de Primăria Cîmpeni pentru spital, a precizat primarul.

Ioan Călin Andreş şi-a reiterat solicitarea de bani de la Consiliul Judeţean Alba şi susţine că dacă nu va primi răspuns pozitiv până în această toamnă, va scoate oamenii în stradă, la un protest în faţa Consiliului Judeţean. Andreş a cerut 1,5 milioane de lei de la Consiliul Judeţean, cu care intenţionează să cumpere Hotelul Tulnic, în care vrea să mute câţiva medici şi să ofere locuri de cazare cadrelor medicale şi cadrelor didactice care vin din alte oraşe pentru a lucra în Cîmpeni. Astfel, susţine primarul, ar creşte diversitatea serviciilor oferite de spitalul din Cîmpeni, ceea ce ar duce la subvenţii mai mari de la Casa de Asigurări de Sănătate. Hotelul Tulnic aparţine Cooperaţiei de Consum, are 70 de camere dintre care 20 sunt moderne şi utilizabile, spune primarul.

Acuzat că această tranzacţie ar fi „o afacere a primarului”, Andreş susţine că achiziţia este necesară dezvoltării sistemului sanitar din oraş. El spune că vrea să amenajeze aici 5 cabinete pentru medici, iar restul camerelor să le ofere cu chirie (50 lei pe lună) medicilor care ar vrea să lucreze în Cîmpeni, dar şi cadrelor didactice sau altor persoane care fac naveta în oraş.

Din vremurile în care românii din Alba Iulia au avut biserică într-o şură timp de 30 de  ani

Centru I’Velo, cu 70 de biciclete pentru închiriat, deschis în Cetatea Alba Iulia

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite