PNL câştigă două oraşe importante din Apuseni. Prezenţă uriaşă la vot în capitala Ţării Moţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL Alba a câştigat două dintre oraşele din Munţii Apuseni, aflate până acum în administrarea PSD. Cea mai grea bătălie s-a dat la Câmpeni.

Candidatul PNl Cristian Dan Paşca va fi primarul oraşului Câmpeni pentru următorii patru ani. La a doua încercare, Paşca l-a surclasat pe primarul în exerciţiu, Ioan Călin Andreş (PSD), cu circa 250 de voturi.

La Câmpeni, capitala Ţării Moţilor, s-a dat una dintre cele mai dure bătălii electorale din Alba. Mobilizarea electoratului este ilustrată şi de prezenţa foarte mare la vot, de 67,9%. Au votat 4.290 de persoane dintre cei 6.318 de pe lista electorală permanentă.

   

PSD Alba primeşte astfel o lovitură în unul dintre fiefurile în care deţineau supremaţia. Călin Andreş a fost primar timp de trei mandate, dintre care unul sub sigla PNL.

O surpriză mare s-a înregistrat şi în oraşul Abrud. Cristian Alexandru Albu, candidatul PNL, a obţinut fotoliul de primar cu o diferenţă de circa 20 de voturi faţă de următorul contracandidat, după numărătoarea paralelă. Albu l-a învins pe Nicolae Simina de la PSD. La Abrud au votat 2.344 de persoane, reprezentând un procent de 52% dintre alegători.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite