Patronul Aurocar a anulat vacanța la schi în Austria și a închis conturile la BCR: „Nu mai colaborez cu firme austriece”

0
0

Un investitor care deține afaceri în Alba și Hunedoara și-a anulat vacanța la schi și a închis conturile la BCR după ce Austria s-a opus prin veto, joi, 8 decembrie, la aderarea României la Spațiul Schengen.

Omul de afaceri este revoltat de decizia Austriei FOTO Facebook/ Dan Aurel Pricăjan
Omul de afaceri este revoltat de decizia Austriei FOTO Facebook/ Dan Aurel Pricăjan

Dan Aurel Pricăjan, directorul general al firmei Aurocar, cu afaceri în zona Hunedoara și Alba, a luat decizia, joi, 8 decembrie, de a-și anula vacanța de schi în Austria.

Omul de afaceri a spus că pe lângă decizia de anulare a vacanței a hotârât să-și închidă și conturile la BCR, bancă al cărei acționar principal este Erste Group din Austria. Firma acestuia este dealer pentru mașini Dacia și Renault în cele două județe din Transilvania.

„Nu mai colaborez cu firme austriece. Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR, mi-am anulat vacanța de schi în Austria. La revedere, Austria, pe o perioadă nedeterminată!”, a declarat Dan Aurel Pricăjan pentru ziarulunirea.ro.

Pricăjan a postat pe Facebook anularea rezervării în Austria
Pricăjan a postat pe Facebook anularea rezervării în Austria

Pricăjan a completat că sumele plătite pentru un sejur în Austria se ridicau la nivelul miilor de euro, mai ales că urma să plece cu angajații într-un teambuilding.

„Cum ar fi posibil ca după umilința asta să merg să stau cu căciula în mână la ei acolo când sunt atâtea posibilități. Am făcut rezervare în Italia și voi merge acolo cu angajații în ianuarie”, a mai spus, revoltat, acesta.

Joi, un alt om de afaceri din Alba, Voicu Vușcan, administrator al firmei de mezeluri Elit SRL, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din țară, a anunțat că va întrerupe colaborările cu firme austriece ca urmare a opoziției Austriei față de aderarea României la Schengen.

„De la 1 Ianuarie, nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firma cu acționariat austriac. Poate această palmă, pe care o luăm azi, va reuși să ne trezească, și să nu mai fim acel popor de tâmpiți, despre care vorbea Petre Țuțea”, a transmis Voicu Vușcan.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri