Omul de afaceri braşovean Dan Tartagă condamnat la 5 ani de închisoare de justiţia din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Tartagă. Arhivă
Dan Tartagă. Arhivă

După nouă ani de procese şi după ce a fost achitat de Judecătoria Alba Iulia, Dan Tartagă a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia definitivă a fost luată săptămâna trecută de Curtea de Apel Alba Iulia.

Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Nicolae Pişcu, fost director la Banca Agricolă Braşov.  Acuzaţiile pentru care Dan Tartaga a fost deferit justiţiei sunt multe: fals în declaraţii, uz de fals, instigare la fals intelectual, înşelăciune, folosirea cu rea-credinţă a creditelor societăţii şi încasare ilegală de dividende.

A luat ilegal un credit

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în1998, Dan Tartagă, în calitate de reprezentant al SC Darcom SRL Braşov, a participat la licitaţia privind achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la Fabrica de Zahar Bod.

„S-a folosit de un certificat fiscal ce atesta nereal că societatea lui nu avea credite nerambursabile catre stat. Pentru achiziţionarea acţiunilor, Tartagă a solicitat Băncii Agricole Braşov acordarea unui credit cu dobandă subvenţionată, în valoare de 12 miliarde de lei vechi. Pentru obţinerea creditului a beneficiat de ajutorul angajaţilor băncii, depunand acte false privind încheierea a 663 contracte de arendare a unor terenuri de pe raza judeţului Brasov, comunele Feldioara, Bod si Ghimbav. Dan Tartagă a schimbat destinaţia creditului obţinut, folosind banii pentru achitarea altor credite mai vechi de la Banca Agricolă“, se arată în rechizitoriu.

A cerut amânarea executării pedepsei

Dan Tartagă a cerut amânarea executării pedepsei. „S-a formulat o cerere care iniţial a primit termen la 1 noiembrie. Acesta a fost apoi preschimbat pentru data de astăzi, 25 octombrii“, a declarat Nicoleta Dragoş, preşedintele Judecătoriei Alba Iulia.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite