Noua stațiune balneară din Ardeal, luată cu asalt de turiști. Capacitatea maximă, atinsă în a doua zi de la deschidere
0Noua bază de tratament și agrement de la Ocna Mureș și-a deschis în weekend porțile pentru clienți. Duminică, în a doua zi de funcționare, a fost atinsă capacitatea maximă.

Weekend-ul de inaugurare a fost unul de succes, complexul înregistrând aproape 1.500 de clienți sâmbătă și duminică. Ziua de duminică a fost cea mai aglomerată, 950 de turiști trecând pragul Băilor Sărate.
Turiști din toate orașele apropiate județului Alba și-au făcut drum la Ocna Mureș pentru a ajunge să se bucure de facilitățile și tratamentele pe care baza le oferă.
Atât din direcția Alba Iulia, cât și din direcția Turda sunt indicatoare rutiere proaspăt instalate pe autostrada A10 care semnalizează direcția spre Băile Sărate de la Ocna Mureș, prin nodul rutier de la Unirea. Mai mult, indicatoarele rutiere sunt prezente și pe drumul național Truda - Alba Iulia.
Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spații pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara și 400 în perioada de iarnă.
Pentru cei care vor veni la tratament există şi cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină şi cu nămol. Autoritățile locale intenționează să extindă investiția și să construiască, în 2024, și un aquaparc. O problemă este lipsa locurilor de cazare în zonă, dar reprezentanții administrației locale susțin că se va construi și un hotel.

Bolile pe care pacienții şi le vor putea trata la complexul balnear din Ocna Mureş sunt afecțiunile reumatismale degenerative, articulare şi inflamatorii, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni ginecologice, afecțiuni posttraumatice. Autoritățile speră ca deschiderea complexului să revitalizeze orașul cu o populație de 12.480 de locuitori, lipsit de investiții importante.
Un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei pentru zilele de sâmbătă și duminică. Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani vor plăti 35 de lei/zi, iar cei mai mici de 7 ani vor avea intrarea gratuită.
Există și tarife pentru un interval de 1-4 ore, respectiv 45 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Depășirea celor 4 ore se va taxa suplimentar, astfel: primele 20 de minute – 3 lei, peste 20 de minute, câte 10 lei la fiecare 30 de minute. Tarifele abonamentelor vor fi de 50 de lei/zi pentru adulți, respectiv 25 de lei/zi la copii, perioada minimă de abonament fiind de 7 zile.