FOTO Cum arată plămânul unei persoane infectate cu coronavirus şi ce s-a întâmplat, în final, cu pacientul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Alba sunt 63 de cazuri active de persoane bolnave de COVID 19
În Alba sunt 63 de cazuri active de persoane bolnave de COVID 19

Un medic pneumolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia face publică imaginea unei radiografii pulmonare a unui pacient infectat cu coronavirus, ca răspuns la afirmaţiile celor care susţin că boala nu există.

Viorel Mada are 35 de ani şi este medic specialist specialist în Pneumologie la Spitalul Judeţea de Urgenţă Alba Iulia. A fost deteşat pentru o perioadă de două săptămâni la Spitalul Municipal Blaj, unde sunt tratate cazurile medii şi grave de bolnavi infectaţi cu coronavirus în judeţul Alba. 

Pentru a combate teoria promovată intens în această perioadă, potrivit căreia virusul nu există, medicul din Alba Iulia a făcut publică imaginea unei rediografii a unui pacient bolnav de COVID 19.

”Pentru cei care nu cred în existenţa virusului şi în boala covid şi decesele provocate de covid, fiindcă am văzut că există unii care au dubii în ultima perioadă, vă ataşez poza rătăcită prin telefon la o radiografie a unui pacient de la Sp. Blaj de unde tocmai m-am întors. Am şters numele pacientului că să păstrez confidenţialitatea. Radiografii că acestea am văzut foarte multe la Sp. Blaj, cele mai multe dintre ele chiar mai urâte.

Imagine indisponibilă

Plămânul bolnav (stânga) poate fi uşor distins chiar şi de către cei fără cunoştinţe medicale

Sigur, cei mai mulţi dintre voi nu va pricepeţi la radiografii, dar este uşor să vă daţi seama de diferenţa dintre un plămân şi celălalt, unul este mai alb (există pneumonie pe acest câmp pulmonar), iar celălalt este mai închis, nuanţe de gri şi negru, care ne arată că nu este afectat de pneumonie. Diferenţa e uşor de făcut. Acesta a fost un caz uşor spre moderat şi pacientul a scăpat cu bine, dar am avut şi cazuri mult mai grave, de exemplu soţ şi soţie internaţi în acelaşi timp, soţia a murit din păcate până la urmă pe secţia de ATI”, spune medicul din Alba Iulia. 

Numărul total de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus trataţi la Spitalul Municipal Blaj, de la începutul activităţii ca spital suport pentru cazurile grave şi critice de Covid-19 sau cu comorbidităţi şi alte afecţiuni din judeţ, în perioada 2 aprilie - 15 mai 2020, este de 87. Până acum, 52 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi, 3 pacienţi cu stare ameliorată au fost transferaţi la secţia Boli Infecţioase a SJU Alba Iulia şi 13 pacienţi au decedat. Vineri, 15 mai 2020, în Spitalul Municipal Blaj erau internaţi 19 de pacienţi, în următoarele secţii:

- Boli Infecţioase: 6 pacienţi (6 favorabili);

- Interne: 9 pacienţi (5 favorabili, 4 staţionari);

- ATI: 4 pacienţi (2 favorabili, 1 staţionar, 1 agravat).

În Alba, până sâmbătă, 16 mai, au fost raportate 276 de cazuri şi 195 de persoane vindecate (8 persoane vindecate în ultimele 24 de ore) şi 18 decese înregistrate (un deces înregistrat în ultima zi). Numărul cazurilor active este de 63, la fel ca vineri, 15 mai.

”Tatăl meu a fost externat de curând din Spitalul Municipal Blaj după săptămâni întregi de tratamente. În toată această perioada, a avut alături cadre medicale excepţionale, care l-au pus pe picioare, şi datorită lor, el este astăzi acasă. Jos pălăria pentru tot ceea ce faceţi! Sincere mulţumiri cadrelor medicale de peste tot!”, a scris un bărbat la postarea medicului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite