Festival Dilema Veche. Mircea Dinescu a gătit stufat de miel în Cetatea Alba Iulia GALERIE FOTO

0
0
Mircea Dinescu în bucătăria din Cetatea Alba Iulia
Mircea Dinescu în bucătăria din Cetatea Alba Iulia

Atelierul de gătit al maestrului Mircea Dinescu a fost una dintre atracţiile celei de-a doua zile a Festivalului Dilema veche, desfăşurat în Cetatea Alba Iulia. Poetul a pregătit celebra sa reţetă de stufat de miel.

Mircea Dinescu a redescoperit la Alba Iulia plăcerea de a găti, sub privirile a zeci de „dilematici“ încântaţi şi curioşi. Bucătăria mobilă a fost amenajată în faţa porţii de sud a castrului roman în incinta Traseului celor trei Fortificaţii.

Mircea Dinescu în bucătăria din Cetatea Alba Iulia

Click pe poze pentru galerie foto

Publicul a fost vrăjit de abilitatea poetului în domeniul gătitului, mai ales că întregul proces a fost „condimentat“ cu poezie şi muzică. Mâncarea gătită a fost servită elor care au avut răbdarea să îl urmărească şi să îl asculte pe maestrul bucătar.

După „atelierul de gătit“, poetul s-a alăturat celorlalţi reprezentanţi ai revistei Dilema veche la dezbaterea „Plăcerea de a citi”.

Ce se mai întâmplă sâmbătă în Cetate:

17:00 Lansare de carte – volumul Judeţul Alba. Ghid turistic, prezentată de Eugen Istodor, Sala Unirii
18:00 Concert The mono jacks; Celelalte cuvinte – Poarta a III-a a cetăţii
19:30 Concert Alexandru Tomescu – catedrala romano-catolică din Alba Iulia
20:00 Vernisajul expoziţiei de caricatură – Ion Barbu, între Poarta I-a şi Poarta a II-a a cetăţii
20:30 Dilematograf – proiecţia unui film de Cristi Puiu şi dezbatere în aer liber „Plăcerea de a vedea filme”, Poarta a II-a a cetăţii
22:00 Spectacol de dans contemporan – Promised Land, trupa Arcadie Rusu, Poarta a III-a a cetăţii
22.30 Clubul festivalului – after party

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite