Alba Iulia: Dezbatere pe tema securităţii şi sănătăţii în muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, în Sala de Conferinţe a Hotelului Parc din Alba Iulia, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, în colaborare cu Inspecţia Muncii Bucureşti a organizat Sesiunea de informare cu tema „Securitatea şi Sănătatea în Muncă în întreprinderile mici şi mijlocii”.

Au luat parte 58 de reprezentanţi ai unităţilor mici şi mijlocii din judeţ, printre care angajatori, lucrători desemnaţi cu activitatea de securitatea muncii, servicii externe de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii muncii. Au participat de asemenea reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţului Alba, ai Primăriei Municipiului Alba Iulia şi ai Filialei Alba a Blocului Naţional Sindical.

Discuţii pe domenii de activitate

Reprezentanţii ITM Alba au expus celor prezenţi o analiză a accidentelor de muncă la nivel de ţară, pe perioada 2005-2009, comparativ cu accidentele produse în aceeaşi perioadă la nivelul judeţului. A fost prezentată de asemenea situaţia accidentelor de muncă din judeţ, pe primul semestru al anului în curs, cu detalierea acestora pe tipuri (cu incapacitate temporară de muncă sau mortale), pe domenii de activitate, pe cauze ale producerii.

În final au avut loc discuţii libere cu cei prezenţi, majoritatea acestora solicitând permanentizarea acestor tipuri de întâlniri, cu stabilirea prealabilă a unor teme de interes din partea angajatorilor. În acest sens s-a convenit cu conducerea ITM Alba stabilirea trimestrială a unor asemenea întâlniri. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite