Alba Iulia: 163 de oferte în construcţii, textile şi comerţ la bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şomerii din Alba care participă la bursa locurilor de muncă, organizată vineri, 15 aprilie, de la ora 10, la sediul Fundaţiei PAEM din Alba Iulia,  au la dispoziţie 163 de oferte de angajare. Până acum, doar 18 angajatori din judeţ au confirmat că vor participa la târgul ofertelor de muncă.

„În total, au fost contactaţi 85 de agenţi economici din Alba pentru a participa la bursa locurilor de muncă. Noi le-am explicat care sunt facilităţile oferite de stat destinate reducerii cheltuielilor cu forţa de muncă, dacă încadrează pe piaţa muncii absolvenţi, şomeri cu vârsta peste 45 de ani, persoane cu handicap. În plus, angajatorii pot selecta direct viitorii angajaţi. Agenţii economici se mai pot înscrie la bursă până joi“, a precizat Corneliu Engi, directorul  Agenţiei  Judeţene  pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba.

Cele mai consistente oferte de muncă vin din domeniile construcţii, fabricarea de îmbrăcăminte, prelucrarea lemnului şi comerţ. Pentru absolvenţii de facultate angajatorii oferă posturi de ingineri în construcţii şi programatori.

Rata şomajului în judeţ îşi menţine tendinţa descrescătoare. Este la nivelul de 8,49%. faţă de  9,78%  înregistrată în februarie. În evidenţele AJOFM Alba sunt acum 15.513 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite