ALBA Administratorul unei asociaţii de proprietari, în judecată pentru neglijenţă în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva/Sală de judecată
Foto Arhiva/Sală de judecată

Un fost administrator al unei asociaţii de proprietari din Alba Iulia a fost trimis în judecată de procurori pentru neglijenţă în serviciu. Persoana este acuzată că a derulat activităţi ilegale ce au dus la prejudicierea proprietarilor de apartamente din asociaţie.

Adriana Haţegan a fost timp de mai mulţi ani preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 51 Ardealul din zona industrială a oraşului Alba Iulia. Membrii asociaţiei au depus plângeri împotriva femeii încă de acum doi ani. Dosarul a fost finalizat de procurori şi trimis în judecată în 6 iunie 2012, iar primul termen a fost stabilit pentru 10 august.

Adriana Haţegan a fost acuzată că a încasat în mod nejustificat bani de la membrii asociaţiei şi că nu a plătit facturile către furnizorii de utilităţi.

Declaraţii pentru Adevărul din 2010:

„Nu îşi respectă niciodată programul de lucru. Îmi plătesc toate facturile atunci când iau pensia, dar pe femeia aceasta nu o găseşti niciodată. Pune valorile la apă cum vrea dânsa, nu respectă citirea contorului. Şi nici nu este organizată. Nu te înregistrează când dai banii şi vine pe urmă acasă, te caută încă o dată, vrea să-i arăţi chitanţele“, a spus Doina Glodean.

„Nu îmi convine această situaţie, mai ales că sunt unii vecini care îşi permit să plătească, dar nu vor. Trebuie să suferim pentru ceilalţi, fie că ne debranşează de la apă, fie că stăm cu mormanul de gunoi sub fereastră. Trebuie să mergem la ea acasă să plătim facturile deoarece nu mai are sediu. S-a propus schimbarea ei, dar lumea nu se prea implică. Nu e normal ca preşedinta de asociaţie să folosească banii noştri în interesul personal“, a afirmat Dorin Câmpean.

Administratorul Asociaţiei de proprietari şi-a susţinut nevinovăţia: „Nu sunt vinovată. Actele sunt la verificat. Nu se pune problema de delapidare. Am datorii foarte mari, am restanţieri care nu şi-au mai achitat factura din 2005. Datorită restanţelor, o parte din blocuri au rămas fără apă, ceea ce a nemulţumit locatarii cu plata la zi”. În componenţa Asociaţiei de proprietari „Ardealul 51“ intră 220 de apartamente din 15 blocuri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite