Un castel declarat clădire monument a fost transformat în adăpost pentru cai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscut drept Castelul Bethlen, o clădire monument istoric din Sălaj, care datează din secolul al XVIII-lea şi acum este parţial degradată, a ajuns adăpost pentru caii sătenilor din localitatea Dragu.

Potrivit Agerpres, Castelul Bethlen, care a fost reşedinţa unui conte, acesta se află în prezent în proprietatea autorităţilor locale. Clădirea a rămas fără uşi şi ferestre, iar podeaua este acoperită cu balegă de la caii oamenilor din zonă.

În urmă cu zece ani, actual proprietar, primăria Dragu, a închiriat clădirea unei asociaţii din Cluj Napoca, cea care a promis că o va reabilita, însă a schimbat doar acoperişul şi nu a achitat chiria convenită cu autorităţile locale.

Primarul comunei Dragu, Rodica Lazăr, spune că nu ştie ce utilitate să-i dea în viitor clădirii, având în vedere că reabilitarea ei presupune cheltuieli foarte mari.

Pe de altă parte, Ioan Socaciu, viceprimarul comunei, recunoaşte că monumentul istoric este folosit uneori ca adăpost pentru caii localnicilor, dar promite că se vor lua măsuri pentru a evita acest lucru pe viitor.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite