Tot mai mulți tineri visează la o lume fără internet, arată un nou studiu

0
Publicat:

Aproape jumătate dintre tinerii cu vârste între 16 și 21 de ani ar prefera să trăiască într-o lume în care internetul nu există, potrivit unui nou sondaj.

Mulți tineri ar prefera o lume fără internet FOTO Shutterstock
Mulți tineri ar prefera o lume fără internet FOTO Shutterstock

Studiul arată că aproape 70% dintre tineri se simt mai rău în privința propriei persoane după ce petrec timp pe rețelele sociale. Jumătate dintre ei (50%) ar susține introducerea unei „ore de stingere digitale” care să le restricționeze accesul la anumite aplicații și site-uri după ora 22:00, în timp ce 46% spun că ar prefera să fie tineri într-o lume fără internet, scrie The Guardian.

Un sfert dintre respondenți petrec patru sau mai multe ore zilnic pe rețelele sociale, iar 42% au recunoscut că le ascund părinților sau tutorilor activitățile lor online.

În mediul online, 42% dintre tineri au declarat că au mințit în privința vârstei, 40% au conturi false sau secundare, iar 27% au pretins că sunt o cu totul altă persoană.

Rezultatele vin în contextul în care ministrul britanic pentru tehnologie, Peter Kyle, a sugerat că guvernul ia în calcul impunerea unor ore-limită obligatorii pentru aplicații precum TikTok și Instagram.

Rani Govender, manager de politici pentru siguranța copiilor în mediul online în cadrul organizației NSPCC, a declarat că, deși o restricționare digitală poate fi utilă, aceasta nu este suficientă pentru a proteja copiii de conținutul nociv din online fără alte măsuri complementare.

„Trebuie să fim clari: o restricționare digitală, singură, nu va proteja copiii de pericolele pe care le întâmpină online. Ei pot vedea acele riscuri în orice alt moment al zilei și vor avea același impact”, a spus ea.

Govender a adăugat că prioritatea pentru companii și guvern ar trebui să fie crearea unor platforme „mult mai sigure și mai puțin adictive” pentru copii.

Sondajul, realizat de British Standards Institution, a inclus 1.293 de tineri și a mai arătat că 27% dintre aceștia și-au partajat locația cu necunoscuți în mediul online.

În același studiu, trei sferturi dintre respondenți au spus că au petrecut mai mult timp online în urma pandemiei, iar 68% au declarat că timpul petrecut online le-a afectat negativ sănătatea mintală.

Andy Burrows, directorul executiv al fundației pentru prevenirea sinuciderii Molly Rose Foundation, a afirmat că „este clar că tinerii conștientizează riscurile din online și, mai mult, își doresc acțiuni din partea companiilor tech pentru a-i proteja”.

El a adăugat că algoritmii pot genera conținut care „se amplifică rapid și pot atrage tinerii în spirală, către materiale dăunătoare și tulburătoare, fără ca ei să aibă vreo vină”. Burrows a subliniat că sunt „necesare de urgență legi noi care să impună o reglementare gândită de la bun început pentru siguranță, care să pună nevoile copiilor și ale societății înaintea intereselor marilor companii tech”.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite