Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti, pacienţii covid-19 în paturi improvizate pe jos. România se află, oare, în situaţia Italiei de anul trecut?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Sf. Pantelimon / Foto: Dr. Fiorella Mitoiu
Spitalul Sf. Pantelimon / Foto: Dr. Fiorella Mitoiu

Un pacient COVID-19 care nu a mai prins pat liber la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti primeşte totuşi îngrijiri într-un pat improvizat pe podea, între paturile altor pacienţi. Imaginea a fost publicată duminică seară de medicul Fiorella Mitoiu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Sf. Pantelimon, cu mesajul "în caz că vă întrebaţi dacă am ajuns în situaţia Italiei…".

 "În caz că vă întrebaţi dacă am ajuns în situaţia Italiei…diferenţa e că atunci populaţia stătea închisă în case şi se susţineau reciproc cântând, românii... sunt daci." - este mesajul dr. Fiorella Mitoiu, medic şef al Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Pantelimon.

Imaginea se repetă zilele acestea în multe spitale din România, unde mulţi pacienţi COVID-19 nu mai prind un pat liber şi sunt trataţi direct pe holurile spitalelor sau în ambulanţe, în curtea unităţilor medicale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite