Şantaj sexual electoral: ea - aşa-zis politician, el - aşa-zis ofiţer în MAI

0
0
Gabriela Tripon a fost membră în PSD, PP-DD şi în Partidul Socialist Român şi Adrian Fieraru s-a dat drept lucrător al Direcţiei Generale Anticorupţie
Gabriela Tripon a fost membră în PSD, PP-DD şi în Partidul Socialist Român şi Adrian Fieraru s-a dat drept lucrător al Direcţiei Generale Anticorupţie

Un arădean de 26 de ani i-a cerut bani şi favoruri sexuale reprezentantei Partidului Socialist Român, Gabriela Tripon. Şantajistul susţinea că este ofiţer şi că o poate salva de anchetele din dosarul fraudării referendumului.

Gabriela Tripon, preşedintele Partidului Socialist Român, filiala Arad, spune că a fost şantajată de un bărbat care s-a dat drept lucrător al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din MAI. Ameninţările au început în urmă cu peste o lună, când Adrian Fieraru a căutat-o din partea DGA. Tânărul a precizat că are în lucru un dosar cu informaţii despre felul în care a fost implicată femeia în fraudarea unor buletine de vot şi a cerut întâi bani, sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro, mai apoi a solicitat şi favoruri sexuale.

Şantajistul vorbea neprotejat

Arădeanca de 26 de ani spune că a aşteptat o săptămână până să reclame şantajul telefonic şi adaugă că îl cunoaşte pe bărbat. Gabrie­la Tripon a încercat iniţial să îl calmeze pe Fieraru şi chiar a înregistrat mai multe convorbiri cu ajutorul telefonului mobil, iar în momentul în care a decis că aceste ameninţări trebuie să înceteze s-a adresat procurorilor. În scurt timp, judecătorii au autorizat înregistrarea altor discuţii telefonice referitoare la şantaj, iar pe baza acestor dovezi, bărbatul a fost ridicat ieri de acasă şi dus la audieri.

Facebook-ul este vinovat

„Suspectul a fost audiat, dar nu recunoaşte că ar fi comis aceste fapte. Urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. El a fost reţinut pentru 24 de ore", a declarat ieri dimineaţă Codrin Gavra, procurorul care anchetează acest caz. Câteva ore mai târziu, acesta a afirmat însă că bărbatul va fi judecat în stare de libertate. „Judecătorii de la Tribunalul Arad au decis lăsarea lui în libertate. Se va contesta hotărârea magistraţilor", a mai spus Gavra.

Oamenii legii au stabilit că suspectul, Adrian Fieraru, are 26 de ani şi nu este lucrător al Direcţiei Generale Anticorupţie. Fieraru nu are ocupaţie şi nici vreo funcţie politică. În ceea ce-l priveşte pe tânărul acuzat de şantaj, el neagă totul. „Am vorbit o singură dată cu doamna respectivă pe Facebook, în urmă cu câteva luni. Nu am nicio legătură cu acuzaţiile ce mi se aduc", a declarat Adrian Fieraru. Gabriela Tripon spune că cel care o şantaja a făcut aluzii la diferite sume de bani, respectiv 5.000 sau chiar 10.000 de euro, şi a sunat-o pentru prima dată în  ziua de 14 august.

„Nu îmi aduc aminte de vreo discuţie pe Facebook cu această persoană. Cert este că, în două săptămâni, m-a terorizat cu telefoanele. La un moment dat am sunat la DGA şi cei de acolo mi-au spus că nu au nicio treabă cu mine, nu ştiau despre ce este vorba. Ulterior, i-am spus acestui individ să îmi transmită conturile în care doreşte să îi trimit banii şi aşa s-a reuşit depistarea lui", a mai spus Gabriela Tripon.

Traseul politic al victimei

Nici situaţia politică a Gabrielei Tripon nu este prea clară. „Am intrat în politică anul trecut în luna iulie în PSD, apoi am plecat în PP-DD, în luna noiembrie, după care am devenit preşedintele Partidului Socialist Român. A fost mai mult o înţelegere. Am candidat la alegerile locale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. Dar mă voi retrage din politică. Eu sunt dintr-o bucată, dacă nu îmi convine ceva plec", a afirmat Gabriela Tripon. În ceea ce priveşte referendumul, arădeanca precizează că nici măcar nu a votat. „Nu eram în Arad când s-a votat la referendum. Nici măcar nu ştiu la ce secţie trebuia să merg. Eu nu am fost la vot la referendum. Până nu îl văd condamnat pe acest bărbat, nu o să-mi revin", a mai spus ea.

La începutul lunii aprilie a acestui an, Gabriela Tripon s-a hotărât să părăsească definitiv Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), unde era din noiembrie, deoarece, după cum afirma la acea vreme, „se scârbise" de politica dusă de acest partid şi dorea să treacă mai departe, la lucruri mai serioase, adică să candideze la una dintre funcţii pe plan local. Aşa a ajuns în Partidului Socialist Român. În cadrul PP-DD, Gabriela Tripon a fost membru în biroul executiv. 

După ce vinde tractoare, revine în politică

În momentul de faţă, Gabriela este reprezentant de vânzări în Arad pentru o firmă de tractoare din Braşov. „Încă sunt în Partidul Socialist Român, Filiala Arad, deoarece ştampila este la mine, trebuie să o predau", a mai declarat tânăra. În viitor, arădeanca spune că vrea să revină în forţă în politică şi să candideze ca independentă. Procurorii arădeni spun că este singurul caz de şantaj întregistrat după referendum la Arad.

"I-am spus acestui individ să îmi transmită conturile în care doreşte să îi trimit banii şi aşa s-a reuşit depistarea lui.''
Gabriela Tripon politician

"Am vorbit o singură dată cu doamna respectivă pe Facebook, în urmă cu câteva luni. Nu am nicio legătură cu acuzaţiile ce mi se aduc.''
Adrian Fieraru şantajist

Partidul Socialist Român de azi

Înfiinţat în 1992, cu un prim şi ultim Congres în 1996, Partidul Socialist Român s-a reorganizat în 2001. Se prezintă ca fiind o formaţiune politică nouă, care îşi propune să promoveze şi să apere interesele tuturor: muncitorilor, ţăranilor, intelectualilor, meştesugarilor, oamenilor de afaceri, tinerilor şi vârstnicilor.  Pe site-ul lor susţin că au filiale în toată ţara, dar în niciun judeţ nu figurează vreun reprezentant. La alegerile locale, singurele candidaturi prezentate au fost pentru cele şase sectoare ale Capitalei.

Mai multe - Societate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite