Românii acceptă să plece oriunde la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 71.000 de persoane au plecat la muncă în străinătate prin intermediul unei singure platforme de recrutare, în primele şase luni din acest an, potrivit statisticilor platformei de recrutare tjobs.

În prima jumătate a anului, românii au depus online pe tjobs aproape 370.000 de CV-uri pentru joburi în străinătate scoase la concurs.


Statisticile site-ului respectiv arată că, pe măsură ce criza s-a adâncit, românii au început să accepte slujbe şi în zone foarte îndepărtate de pe mapamond, numărul ţărilor de unde au venit oferte şi unde au ajuns unii dintre căutării de joburi urcând la 57.

În continuare, preferată este zona euro, de unde vin şi cele mai numeroase oferte - 84,76% din joburi. Creşte însă ponderea locurilor de muncă din Asia şi Oceania, procentul joburilor ajungând la 5,33% din totalul locurilor de muncă din străinătate ocupate prin intermediul platformei tjobs.


Cei mai mulţi aplicanţi au fost interesaţi de joburi sezoniere (aproape 60% dintre CV-uri au fost trimise pentru astfel de anunţuri), iar cea mai redusă concurenţă s-a înregistrat pe poziţiile care implică specializări şi experienţă (14,27% din aplicaţiii), mai reiese din statisticile tjobs.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite