Războiul părinților cu tehnologia. Ce cadouri recomandă psihologii să fie oferite copiilor de 1 Iunie
0A mai rămas puțin timp până pe data de 1 iunie, când este celebrată Ziua Internațională a Copilului, când foarte mulți părinți vor achiziționa cadouri pentru cei mici.
Conform psihologilor, foarte mulți dintre aceștia vor primi drept cadou gadgeturi sau alte obiecte care au legătură cu tehnologia, iar acest lucru este total greșit, mai spus specialiștii.
Părinții în luptă cu tehnologia
De câțiva ani, tehnologia a pus stăpânire pe viețile copiilor, susțin psihologii, iar acest lucru este atât benefic cât și dăunător. Ziua de 1 Iunie se apropie cu pași repezi și foarte mulți părinți sunt în căutare de cadouri pentru cei mici. Astfel, foarte mulți aleg să achiziționeze gadgeturi, care mai de care mai interesante și mai dorite de copii. Psihologii vin cu mai multe idei interesante prin care părinții să înlocuiască clasicele cadouri pe care le oferă copiilor la ocazii speciale.
„Copiii își doresc telefoane, tablete, laptopul performante sau tot felul de console pentru jocuri video. Nu este greșit ca ei să primească astfel de cadouri dar există și alte soluții care să le înlocuiască. Am putea să le oferim cadou amintiri, în loc de obiecte, de tehnologie. De exemplu, în loc să achiziționeze un gadget, care este destul de costisitor, părinții ar putea merge într-o scurtă vacanță cu copiii. La munte, de exemplu, unde pot face activități în aer liber și pot petrece timp de calitate împreună. Se poate face un traseu montan sau alte activități în aer liber”, a declarat Andreea Coman, psiholog clinician.
Biletele la film, un meci de fotbal sau alte activități împreună cu alți copii sunt recomandate de psihologi.
„Părinții pot achiziționa bilete la un film dorit de copil, să meargă împreună. Nu este un efort prea mare și toată familia de va simți bine. În loc să se uite la un meci la televizor, copiii pot fi duși pe stadion, să simtă acea atmosferă împreună cu părinții. Există, în orice oraș, tot felul de parcuri dedicate copiilor. Acolo pot face tot felul de activități, mai ales de 1 Iunie, împreună cu alți copii”, adaugă Andreea Coman.
Cum pot fi desprinși copiii de tehnologie?
Psihologii susțin că tehnologia a devenit un element de care foarte multe persoane nu se pot lipsi. Cu toate acestea, trebuie să existe, mai ales când vine vorba de copii, anumite zile în care să își dedice timpul altor activități, împreună cu familia și prietenii.
„Tehnologia a devenit mijloc de relaxare, de divertisment, de informare. Tehnologia ocupă un loc important și în viețile copiilor, din păcate. Avem copii care nu știu să alerge, care nu știu să practice un sport. Părinții sunt cei care trebuie să ia atitudine și să încerce, pe cât posibil, să dedice mai mult timp celor mici. Astfel, este recomandat ca în fiecare săptămână să organizeze activități în aer liber, plimbări, ieșiri cu bicicleta. În toate orașele există terenuri pe care se poate practica sport. Cei mici pot fi duși la tenis, la fotbal, există o mulțime de sporturi care pot fi practicate în familie”, a încheiat Andreea Coman.