„Podgoria“ de la etajul trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pot culege struguri şi la bloc, din balcon. La Focşani, localnicii se bucură de acest privilegiu şi spun că recolta de anul acesta este grozavă. În plus, este şi ecologică sută la sută, dat fiind că podgoria de bloc nu este stropită cu chimicale.

Silviu Stanciu (43 de ani) se trage din extraordinara zonă viticolă a Coteştiului şi a muncit la vie mulţi ani. El spune că nu a mai întâlnit recoltă ca din butucul de 10 ani care s-a urcat până la fereastra apartamentului său de la etajul trei al unui bloc din zona Gării Focşani. „Sunt struguri ecologici, dacă ne gândim bine, via nefiind stropită niciodată. Aşa arome mai rar am întâlnit, chiar şi la butucii care cresc în mod convenţional. Cred că adun vreo cinci kilograme", a precizat Silviu, mândru de „podgorie".
Pensionara Georgeta Filoti (68 de ani), „tanti Geta", cum îi spun toţi cei din bloc, locuieşte tot la etajul trei şi are şi ea propria podgorie la fereastră. „Mă cuprinde aşa, un fel de nostalgie a copilăriei mele, când văd ciorchinii lucind în soare. Parcă aş face şi un strop de must", a spus femeia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite