Video Parodii virale ale influencerilor pe tema alegerilor: „Ca primarul - a furat, dar a si făcut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„A furat, dar a și făcut” este un argument electoral care funcționează pentru mulți români. Bob Rădulescu și colegii lui explică într-o parodie trist de adevărată de ce românii au această mentalitate. La rândul lui, Mircea Bravo îndeamnă oamenii să iasă la vot.

Bob Rădulescu află de ce „un primar trebuie să și fure”. FOTO: Captura video Epic Show
Bob Rădulescu află de ce „un primar trebuie să și fure”. FOTO: Captura video Epic Show

A devenit deja o tradiție ca actori și influenceri să posteze, în preajma alegerilor, clipuri amuzante cu un mesaj pentru generația tânără și nu numai: mergeți la vot. Șoferul de Uber și șeful de scară au fost în centrul scenetelor produse de băieții de la Epic Show, respectiv de Mircea Bravo.

Bob Rădulescu și colegii săi de la Epic Show au imaginat o scenetă cu un șofer de Uber chemat să-i ducă în centru.

Eu zic să facă, dar să și fure ceva” – și-a întâmpinat șoferul (Adrian Cucu) clienții (Bob Rădulescu și Tibi Codorean).

Poftim?” – întreabă Tibi.

„Asta vrea lumea de la un primar, să facă, dar să și fure ceva?” – a răspuns șoferul.

În fața nedumeririi clienților, șoferul (Adrian Cucu) le explică: „Un primar care fură organizat trebuie să aibă curaj, conexiuni și planuri pe termen lung. Corect?”

Acesta și-a întrebat clienții ce trebuie să aibă un primar bun. „Păi, dorința de a ajuta oamenii, abilități, echipă”, a răspuns Tibi Codorean.

„Nu”, a replicat șoferul. „Trebuie să aibă curaj, conexiuni și planuri pe termen lung. Deci, prin inducție logică, un primar bun trebuie să fure”.

„Nu, nu. Un primar bun trebuie să aibă viziune, să aibă responsabilitate. Trebuie să aibă integritate și dorința de a comunica planurile sale. Trebuie să aibă responsabilitate vizavi de cetățenii pe care îi reprezintă. Trebuie să aibă coloană vertebrală” – i-a răspuns Bob Rădulescu.

„Toată lumea crede nebunia asta, că nu ești primar bun dacă nu furi ceva?” continuă el.

Vine însa și explicația șoferului : „Dacă furi, arăți că-ți pasă de oameni, deoarece oamenii vor ca primarul să-i reprezinte, să le semene, să fie ca ei. Că oamenii vor să arate că se pricep la chestii, dar oamenii vor să pună osul la treabă ca să facă chestiile alea.”

„O să fac centură ocolitoare, o să bag metrou”

Șoferul își continuă explicația expunând unul dintre cele mai delicate subiecte discutate în preajma alegerilor: promisiunile electorale.

Explicațiile date de șofer sunt valabile în cazul majorității celor aleși: „Dacă vine cineva la mine, o să-i zic că o să fie fain după ce o să renovez, după ce o să fac o centură ocolitoare, o să bag un metrou, o să... tanana, tanana. Îți dai seama că nu o să schimb nimic pentru că o să mă iau cu altele.”

Demonstrația a continuat: „Oamenii vor un primar care să fie ca ei și oamenii sunt egoiști. De ce să facă pentru alții când poate să fure pentru ei?”

Clienții se revoltă și-i cer șoferului să-i ducă unde și-a luat angajamentul că-i duce. Acesta refuză și ei se văd nevoiți să cheme o altă mașină.

Sceneta se încheie cu clienții care discută încearcând să-și recupereze banii pe cursa plătită, dar nerealizată:

„Ăsta a făcut ca primarul, o făcut, dar a și furat”.

„Atât că nu a făcut, că am stat pe loc pe banii noștri, pe banii mei.”

„În cazul ăsta-i grijă cum îl alegi pe următorul.”

„Păi unde ați fost că s-a votat?”

Mircea Bravo interpretează, în sceneta realizată, un locatar care se trezește că pe scara sa au apărut tot felul de reguli ciudate introduse de noul șef de scară.
Curtea clădirii care dă spre apartamentul lui Mircea a devenit loc de făcut grătare unde se ascultă muzică dată la maximum. Cum s-a ajuns aici? A decis noul șef de scară. Apoi, se trezește că nu mai poate folosi liftul decât într-un interval de o oră pe zi, iar ora de liniște s-a transformat în oră de cântece patriotice dragoste de...scară. „De când?” întreabă el exasperat pe un vecin.

„Păi de când s-a votat domnu Mircea? Păi unde ați fost că s-a votat? Că doar a pus la avizier afișul din timp și a venit numai cinci oameni.”

„Pai, n-am fost atent”, a replicat el.

„Păi vedeți, domnu Mircea, păi dacă nu sunteți informat? A venit cinci oameni, a votat cinci oameni a ieșit conducerea. A, dar nu-i nimic că se mai poate vota peste 4 ani.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite