Octavian Jurma: În continuare nu vrem sa facem nimic, însă ne jelim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biostatisticianul susţine că pentru parlamentari urgenţa este „cine va fi la cârma corabiei care se scufundă odată cu tot poporul”.Foto: Arhivă
Biostatisticianul susţine că pentru parlamentari urgenţa este „cine va fi la cârma corabiei care se scufundă odată cu tot poporul”.Foto: Arhivă

Biostatisticianul Octavian Jurma atrage atenţia marţi că măsura privind suspendarea intervenţiilor chirurgicale pentru 30 de zile vine ca urmare a faptului că am refuzat o nouă carantină şi dă exemplul europenilor, de la care cerem ajutorul, precizând că „ei se află într-o situaţie atât de bună tocmai pentru că au facut exact ce refuzăm noi să facem”.

„Am refuzat să suspendăm cârciumile pentru 30 de zile ca să închidem pandemia pentru că "nu ne permitem" şi trebuie să le ţinem deschise "cu orice preţ". Iată că acum suspendăm spitalele pentru 30 de zile ca să ţinem în continuare cârciumile deschise şi aflăm care este "cu orice" preţul impus de politicieni oamenilor. Nu doar că refuzăm să stingem incendiul numit COVID-19 dar măsurile luate până acum sunt menite sa garanteze propagarea lui, probabil pe baza unui scenariu bolnav de imunizare de turmă prin infectare în masă ilustrat prin remarci gen "carantina doar incetineşte lucrurile" sau "sperăm să treaca valul cât mai repede"”; a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Biostatisticianul susţine că pentru parlamentari urgenţa este „cine va fi la cârma corabiei care se scufundă odată cu tot poporul”.

„Pentru guvernanţi şi 70% din români urgenţa e doar în spitale. Noi avem timp de moţiuni de cenzură şi trafic de influenţă. La noi urgenţa e lupta pentru cine va fi la cârma corabiei care se scufundă odată cu tot poporul, care i-a apludat în vară când au declarat pandemia închisă în România”, a declarat el.

Octavian Jurma spune că restricţiile impuse până acum nu limitează nimic ci doar încearcă să îi pedepsească pe cei nevaccinaţi şi întâmplător să scadă şi incidenţa.

     

„Astfel în continuare la o incidenţă naţonală de aproape 7 la mie noi suntem relaxaţi şi petrecerea continuă. Asa zisele "restricţii dramatice" nu limitează nimic doar încearcă să pedepsească pe cei nevaccinaţi şi [întamplator] să scadă şi incidenţa descurajând testarea privată (de unde vin şi acum 70% din teste): 

- în continuare sunt permise petreceri "(nunţi, botezuri, mese festive etc.)" cu până la 200 de persoane 

 - în continuare se pot organiza festivaluri 

- în continuare se pot organiza conferinţe 

- în continuare sunt deschise toate sălile 

- în continuare sunt deschise toate localurile 

Cum se respectă conditiile ataşate la aceste măsuri de relaxare vedem chiar de la congresul PNL. Cu o amenda de 2 lei de persoană vei garanta ignorarea acestor limitări ”, precizează biostaticianul.

Octavian Jurma mai spune că ne jelim prea mult şi facem prea puţine pentru a opri creşterea numărului de îmbolnăviri prin a face ceea ce au făcut europenii „o carantină inimaginabilă”.

„În continuare nu vrem sa facem nimic, dar absolut nimic, sa oprim focul, însă ne jelim că nu avem destule paturi pentru cei arşi de pandemie. De parcă incendiul se stinge în spitale! E ruşinos [şi vor evita] să cerem ajutorul europenilor care se află într-o situaţie atât de bună tocmai pentru că europenii au facut exact ce refuzăm noi să facem şi au stat luni de zile într-o carantină inimaginabilă la noi şi s-au vaccinat într-un numar inimaginabil pentru noi. 

Ei au platit pretul pe care noi refuzam să îl platim în continuare dar nu ne ruşinăm să pretindem că facem ce fac ei şi deci merităm ce merita ei. E ca şi cum greci ne-ar fi chemat în ajutor doar să le tratăm arşii nu să le stingem incendiul. Europenii însa îşi vor înfrange dezgustul şi ne vor ajuta exact cum ajutăm şi noi un cerşetor adult si sanătos, care evident ar putea sa muncească, dar umanismul te impiedică să treci mai departe pentru că vezi că are un copil în braţe cu care te şantajează emoţional. Cel mai util gest de umanism în acest moment ar fi să procedăm ca britanicii în 1939 şi sa îi rugăm să ne adapostească copiii în şcolile şi familiile lor până când trece urgia în România. Noi, adultţi, trebuie să ramânem în mijlocul focului şi sa plătim solidar preţul prea mare pentru marea relaxare”, a conchis Jurma.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite