Internetul, principala sursă de informare a românilor. Care sunt cele mai frecvente căutări din mediul online
0Internetul a devenit principala sursă de informare a românilor, o arată statisticile. Astfel, pe lângă faptul că mediul online este folosit pentru divertisment, oamenii folosesc tehnologia și în alte scopuri.

Astfel, printre filme, muzică și rețele de socializare, se strecoară și informațiile utile pe care oamenii le culeg din mediul online.
Internetul, principala sursă de informare a românilor
Un studiu realizat de ATLAS VPN arată că 57.8% dintre utilizatorii de internet folosesc această tehnologie, printre altele, și pentru a căuta informații, precum știri sau date istorice. Totodată, 53.7% dintre internauți au declarat că folosesc internetul pentru a ține legătura cu familia, prin diverse aplicații de comunicare, atât prin mesaje cât și audio.
Un procent mare, de 49.7%, a declarat că folosește internetul pentru a urmări videoclipuri scurte, filme sau chiar emisiuni online. Totodată, statisticile mai arată că există și foarte multe persoane care folosesc internetul pentru a căuta idei noi, precum cele de afaceri. Astfel, nu mai puțin de 44.3% au declarat că se inspiră cu ajutorul internetului.
Folosesc românii în mod corect internetul?
Chiar dacă internetul este extrem de util, mai ales datorită vitezei de distribuire a informațiilor, utilizatorii trebuie să fie foarte atenți când vine vorba despre timpul petrecut în mediul online. Exagerările, susțin specialiștii, pot conduce la probleme de concentrare, probleme cu somnul sau chiar la stări de anxietate.
„Trebuie să folosim cu atenție aceste tehnologii. Internetul este bun, dar când este utilizat cu măsură. Există informații bune dar și informații false, pe internet. Am întâlnit pacienți care se informau din surse nocive din online, mai ales în perioada pandemiei. Astfel, veneau la cabinet speriați, pentru că acele site-uri le prezentau o altă realitate. Totodată, am avut și pacienți care au fost extrem de speriați de războiul din Ucraina, pentru că își culegeau informațiile greșite din online. Oamenii fac parte din tot felul de grupuri, unde oricine poate distribui orice idee. Trebuie să ne educăm în acest sens, să știm să ne selectăm informația”, a declarat Andreea Coman, psiholog.