Cele mai întâlnite dependenţe: de la balsamul de buze, la nevoia de a simţi fluturi în stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balsamul de buze dă dependenţă FOTO Shutterstock
Balsamul de buze dă dependenţă FOTO Shutterstock

Există anumite lucruri pe care le facem zilnic, dar ştiai că unele dintre aceste activităţi se pot transforma în dependenţe? Iată o listă cu lucruri surprinzătoare, de care ai putea fi dependent, fără să îţi dai seama!

Diverşi factori emoţionali, mentali sau fizici ne pot determina să transformăm o activitate obişnuită într-un obicei, iar obiceiul în dependenţă. Printre cele mai cunoscute dependenţe se numără: mâncatul, jocurile de noroc sau consumul de substanţe interzise. Există şi alte dependenţe pe care mulţi oameni le pot avea, fără să ştie, cum ar fi aplicarea balsamului de buze sau ascultatul muzicii.

Navigarea pe Internet

Dependenţa de Internet poate avea efecte similare asupra creierului precum dependenţa de substanţe interzise. Oricine suferă de această dependenţă ar putea întâmpina simptome comune cu alte dependenţe, cum ar fi semnele de sevraj. Cercetătorii de la Universitatea Leeds au aflat că persoanele care petrec mult timp pe Internet sunt predispuse la episoade depresive, mai ales dacă le este interzis accesul la mediul online.

Citeşte aici ce alte adicţii ciudate pot dezvolta oamenii şi de ce. 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite