Hală pentru producţia de vaccinuri, la Staţia Băneasa a Institutului de Cercetare „Cantacuzino”. PUZ-ul, supus dezbaterii
0O hală multifuncţională destinată microproducţiei de vaccinuri ar putea fi construită la Staţiunea Băneasa a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Deja a fost supus dezbaterii proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal din Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti nr. 14A, potrivit Agerpres.
Pe respectivul teren urmează să se construiască o hală multifuncţională cu o suprafaţă de circa 1.000 de metri pătraţi, o construcție cu parter şi un etaj.
Documentaţia poate fi consultată pe pagina de Internet a Primăriei Municipiului Bucureşti, sau la sediul instituției din B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5.
Unde se pot face propuneri cu privire la PUZ-ul necesar construirii halei pentru producţia de vaccinuri
Cei care au propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul le pot pot exprima până la data de 26 iulie prin site-ul www.pmb.ro; ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: relatiipublice@pmb.ro/ proiecte.supuse.dezbaterii.publice@pmb.ro; prin poştă, pe adresa P.M.B. - B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 - Direcţia Asistenţă Tehnică şi Juridică; la Registratura PMB, la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, în zilele de luni, marţi, joi şi vineri între orele 08,30 - 16,30 şi în ziua de miercuri, în intervalul orar 8,30 - 18,30.
Există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 29 august.
Amintim că, încă de acum doi ani Institutul Cantacuzino anunța o nouă linie de productie experimentală a vaccinurilor.
„ Investiţia, care are și o finanțare europeană de 90 de milioane de euro, are ca scop final reluarea producţiei experimentale de vaccin gripal și antitetanos. Această producție nu va fi una în masă, ci numai una care va putea asigura numai un stoc strategic, adică minimum necesar pentru populaţie, la nevoie. Pentru restul producției, adică pentru livrările în masă, ne vom baza pe un parteneriat cu un mare producător”, declara, în octombrie 2022, pentru „Adevărul”, comandantul institutului, generalul de brigadă dr. Florin Oancea.
„Echipamente foarte pretențioase, care se vor realiza personalizat”
Generalul preciza atunci că noua facilitate de producție va fi pusă la punct în două etape:
„Anul viitor (n.r. 2023) va fi dedicat realizării lucrărilor de construcție propriu-zise. Vom avea o facilitate modulară, în final. Apoi, în 2024 ne vom ocupa de achiziționarea utilajelor necesare producției, echipamente foarte pretențioase, care se vor realiza personalizat, ca să spun așa. Cel mai probabil, după ce facem testele necesare, se va putea trece la producție experimentală, poate chiar la finalul anului 2024”.