Cu trotineta pe autostradă, plimbarea nebună a unui român. Poliția Română: „Pe cât de interzis, pe atât de periculos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr teribilist a fost depistat de polițiștii de la Biroul de Poliție Autostrada A2, în timp ce se deplasa cu trotineta pe sensul de mers către București. După câteva sute de metri, bărbatul a fost oprit de oamenii legii și amendat pe măsură.

Pe autostrada cu trotineta Foto: Politia Română/Facebook
Pe autostrada cu trotineta Foto: Politia Română/Facebook

Mulți dintre cei care utilizează trotinetele electrice nu respectă regulile de circulație și se expun, de cele mai multe ori, riscurilor unor accidente care pot avea urmări deosebit de grave. A fost și situația unui tânăr, în vârstă de 31 de ani, care a fost depistat pe Autostrada Soarelui în timp ce mergea cu trotineta. Incidentul a avut loc pe 1 martie.

„Exact! Cu trotineta pe autostradă nu-i de mers! Pe cât de interzis, asta dacă am cunoaște legislația în vigoare, pe atât de periculos. Tânărul de 31 de ani a fost sanționat de către colegii noștri de la Biroul de Poliție Autostrada A2.”, a transmis Poliția Română, pe Facebook.

Bărbatul nu a conștientizat deloc riscurile la care s-a expus. Spre norocul lui, polițiștii l-au depistat după doar câteva sute de metri  parcurși pe autostradă și l-au tras pe dreapta. Pentru fapta sa, tânărul a fost amendat cu 990 de lei.

Deși s-au făcut mai multe campanii de informare, sunt încă multe persoane care merg cu trotinete fără să cunoască prevederile Codului Rutier sau care, pur și simplu, ignoră regulile.

Tânărul a fost amendat cu 990 de lei Foto: Poliția Română/Facebook
Tânărul a fost amendat cu 990 de lei Foto: Poliția Română/Facebook

Pe autrostradă, legea interzice deplasarea cu astfel de mijloace de transport.

Pe autostrăzi sau pe drumurile expres este interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor, trotinetelor electrice şi mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere şi a maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.”, se arată în Legea 134/2022.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite