Coadă de 2 kilometri la Patriarhie. Zeci de mii de credincioşi vor să se închine la moaștele Sfântului Dimitrie
0Zeci de mii de credincioşi au venit din toată ţara să se închine la moaştele Sfântului Dimitrie, astfel că s-a format o coadă de 2 kilometri pe Dealul Patriarhiei.

În fiecare an, la 26 octombrie, Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, numit de creștini „Izvorâtorul de Mir”. Ca de fiecare dată în ultimii ani, zeci de mii de credincioşi au venit din întreaga ţară încă de la primele ore ale dimineţii şi au format o coadă uriaşă pe dealul Patriarhiei pentru a ajunge să se închine la sfântul care este considerat şi ocrotitorulul Bucureştilor.
Pelerinajul ortodox din București, la care vor fi prezenţi peste o mie de preoţi, se apropie de punctul culminant, când se vor ţine slujbe speciale.
Aproape 250.000 de români poartă numele Dumitru, deși numărul celor botezați astfel este în scădere.
Potrivit Antena 3, în acest moment peste 12.000 de pelerini stau la coadă şi aşteaptă să urce pe dealul Patriarhiei și peentru a se închina la racla cu moaştele Sfântului Dimitrie. Coada are aproximativ 2 km și se întinde până la Piața Națiunile Unite, aproximativ 1.000-1.500 de persoane ajungând într-un interval de o oră la sfintele moaște.
De asemenea, în afara acestora, peste 800 de persoane au venit în curtea Mitropoliei pentru a asculta slujba.
Anul acesta, au fost depuse spre închinare în Baldachinul Sfinților, alături de Sf. Moaște ale Împăraților Constantin și Elena, ale Sf. Ierarh Nectarie, ale Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, ale Sf. Nectarie. De asemenea, o delegație de preoți din Cipru a adus şi racla cu moaştele Sfântului şi Dreptului Lazăr, care va rămâne aici până duminică, atunci când va fi preluată și transportată înapoi în țara de origine.
Astăzi pelerinii vor putea asista şi la Sfânta Liturgie oficiată în Altarul de Vară, unde se vor împărţi şi pachete cu anafură.
Anul acesta, enoriașii au la dispoziție 9 zile pentru a se închina la racla cu Sf. Moaște. Pelerinajul a început duminica trecută, cu scoaterea moaştelor în pridvorul Catedralei şi se va încheia luni, după închinarea ultimului pelerin. Oamenii vin să se roage pentru sănătate, speranţă, înţelegere, vindecare și pace în lume şi spun că orele de aşteptare nici nu se mai resimt.