Când va avea loc Ora Pământului în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ora Pământului, cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile, va avea loc pe 19 martie, la ora locală 20.30. Atunci, pentru a 8-a oară consecutiv, WWF-România încurajează indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră.

Astfel, ţara noastră se va alătura altor peste 7.000 de oraşe din mai mult de 160 de ţări, pentru a arăta că doreşte mai multă determinare şi acţiuni concrete din partea decidenţilor în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

„România a demonstrat în fiecare an că cetăţenii ei sunt interesaţi de mediu din ce în ce mai mult şi că sunt dispuşi să se implice în activităţi durabile, că sunt dispuşi să acţioneze şi la nivel individual sau în cercuri apropiate pentru a da un exemplu şi altora că schimbarea comportamentului faţă de natură este posibilă şi la îndemâna oricui”, se arată într-un comunicat de presă.  

De-a lungul celor şapte ediţii de până acum, peste 40 de oraşe au participat în mod activ la Ora Pământului şi sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente şi instituţii întrerup iluminatul în mod simbolic şi găzduiesc evenimente tematice.

Palatul Parlamentului stinge luminile în fiecare an

Dintre reuşitele importante ale mişcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraş de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour şi, mai mult decât atât, opreşte iluminatul exterior pe parcursul nopţii, în fiecare seară.

Anul acesta mesajul şi îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, „Dăruieşte naturii din energia ta”. Îi invităm pe români să stingă luminile în case şi să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber.

„La nivel de oraşe,  provocăm autorităţile şi asociaţiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acţiuni de mediu care să culmineze pe 19 martie cu o tură de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde să se adune toţi cetăţenii preocupaţi de poluare şi de aglomerarea din oraşe”, se mai arată în comunicat.

Bicicleta, cel mai eficient mod de deplasare

Conform organizatorilor, bicicleta este cel mai eficient mod de deplasare în cazul congestiilor urbane. Vorbim de eficienţa energetică, viteza medie de deplasare la orele de varf în orale şi de spatiul ocupat, mult mai avantajoase în cazul bicicletei faţă de automobil.

Activităţile nu au o natură competitivă, ci au rolul de a aduce oameni cu valori şi interese similare împreună şi să promoveze cauza de mediu odată cu oraşe din întreaga lume. Ne vom consuma energia plimbându-ne cu bicicleta sau alergând, pentru a semnala că mediul este un subiect de interes major pentru noi şi mai actual decat oricând şi că suntem pregătiţi să investim propria energie pentru a-l proteja. Dorim să promovăm, în acelaşi timp, mijloacele de deplasare prietenoase cu natura şi benefice pentru organism.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite