Băsescu îl făcea lacheu pe Stolojan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ani, pe actualii săi amici politici Theodor Stolojan, Valeriu Stoica sau Cristian Boureanu.Un documentar alcătuit de Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, arată care

ani, pe actualii săi amici politici Theodor Stolojan, Valeriu Stoica sau Cristian Boureanu.
Un documentar alcătuit de Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, arată care erau părerile actualului şef al statului despre cei care, acum două zile, au pus, la Piteşti, bazele "platformei liberale".
"Theodor Stolojan şi Mugur Isărescu sunt doi lachei care vor face tot ce se poate să-i fie prim-ministru lui Ion Iliescu", spunea Traian Băsescu la 16 noiembrie 2000, în timpul campaniei electorale. Tot în acea perioadă, el aprecia că Stolojan şi Isărescu sunt nişte "tehnocraţi scoşi din baie". În plus, Băsescu a susţinut că, dacă Stolojan va ajunge preşedintele României, va determina Executivul ca, până în februarie 2001, să acorde garanţii guvernamentale grupului Tofan, "aflat în mare dificultate financiară". Documentarul alcătuit de GIP arată că, în perioada 1999-2000, şi relaţia dintre Băsescu şi Valeriu Stoica era marcată de schimburi dure de replici.
Stoica spunea despre actualul preşedinte al României că este "un politician cu orgolii mărunte, aflat în căutare de popularitate ieftină" sau că este "intratabil". Băsescu susţinea, în schimb, că Stoica - pe atunci ministru al justiţiei - "a penibilizat" şi a subordonat politic actul de justiţie. "Regret că Valeriu Stoica a rămas în funcţia de ministru din greşeala PD", spunea Traian Băsescu în martie 2000. Nici Cristian Boureanu nu a scăpat de atacurile acestuia, atunci când, în ianuarie 2003, a propus ca PD şi PNL să fuzioneze. "şi la PNL sunt oameni care, uneori, au excese în consumul de alcool (…) E păcat să fie absorbiţi de alcool când vorbesc public", spunea, la acea vreme, Băsescu, despre cel care susţinea un proiect politic pe care, acum, îl promovează chiar el şi Partidul Democrat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite