Spune-mi ce înălţime ai ca să-ţi spun la ce boli eşti expus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşterea înălţimii corpului este un marker al supraalimentaţiei în produse bogate în calorii
Creşterea înălţimii corpului este un marker al supraalimentaţiei în produse bogate în calorii

Cercetări recente arată că înălţimea are un impact asupra mortalităţii cauzate de bolile comune. Oamenii înalţi au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare şi diabet de tip 2, dar un risc mai mare de cancer, în comparaţie cu oamenii mici de înălţime, arată datele unui nou studiu.

Înălţimea este în mare măsură determinată genetic, dar în ultimele decenii, înălţimea copiilor şi a adulţilor a crescut constant în întreaga lume. La maturitate, copiii sunt aproape întotdeauna cu mult mai înalţi decât părinţii lor. Cea mai mare creştere în înălţime, în ultimele decenii, se înregistrează în Ţările de Jos. Bărbaţii olandezi sunt acum cu 20 de centimetri mai înalţi decât în urmă cu 150 de ani.

Înălţimea favorizează declanşarea unor boli

Potrivit oamenilor de ştiinţă, înălţimea are un impact important asupra mortalităţii cauzate de anumite boli comune, indiferent de masa de ţesut adipos. „Datele epidemiologice arată că o creştere cu peste 6,5 ​​cm în înălţime măreşte riscul de mortalitate cardiovasculară, dar scade riscul de cancer“, a declarat Matthias Schulze de la Institutul German de Nutriţie.

Află pe clickpentrufemei.ro de ce oamenii înalţi au mari riscuri să se îmbolnăvească de cancer

Greutatea ideală, în funcţie de înălţime

Este cancerul contagios? Cele mai frecvente mituri despre cancer

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite