Moderna a primit aprobarea pentru vaccinul împotriva Omicron destinat copiilor

0
Publicat:

Moderna a primit autorizația de utilizare în regim de urgență (EUA) din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) pentru vaccinul său booster bivalent COVID-19 ce ţinteşte Omicron, la copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani.

Moderna a primit aprobarea FDA pentru vaccinul destinat copiilor / Foto Arhivă
Moderna a primit aprobarea FDA pentru vaccinul destinat copiilor / Foto Arhivă

Potrivit unui comunicat de presă, dozele recomandate sunt: 0,025 mg pentru copiii cu vârste între 6 și 11 ani și 0,05 mg pentru cei cu vârsta între 12 și 17 ani. Boosterul poate fi administart doar după ce copilul a fost vaccinat complect cu unul dintre vaccinurile anti-COVID.

„Suntem mândri că am primit autorizația pentru rapelul nostru actualizat și bivalent COVID-19 pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani", a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna, potrivit sursei citate.

Moderna lucrează în prezent la cererea sa EUA de aprobare a vaccinului pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani. Se așteaptă ca documentul să fie finalizat în cursul acestui an.

Informații suplimentare privind siguranța oamenilor:

  • Vaccinul nu se administrează la persoanele cu antecedente cunoscute de reacție alergică severă (de exemplu, anafilaxie) la oricare dintre componentele vaccinului.
  • Tratamentul medical adecvat pentru gestionarea reacțiilor alergice imediate trebuie să fie disponibil imediat în cazul în care apare o reacție anafilactică acută în urma administrării vaccinului.
  • Datele ulterioare comercializării demonstrează riscuri crescute de miocardită și pericardită, în special în decurs de 7 zile după a doua doză. Riscul este mai mare la bărbații cu vârsta sub 40 de ani și la cei mai în vârstă. 
  • Sincopa (leșin) poate apărea în asociere cu administrarea vaccinurilor injectabile. Trebuie instituite proceduri pentru a evita rănirea în urma leșinului.
  • Persoanele imunocompromise, inclusiv persoanele care primesc tratament imunosupresor, pot avea un răspuns diminuat la vaccin.
  • Este posibil ca vaccinul să nu protejeze toate persoanele vaccinate.
  • Reacțiile adverse raportate în cadrul studiilor clinice după administrarea vaccinului includ durere în zona unde a fost făcută injecția, oboseală, frisoane, greață/vomă, umflături/tensiune axilară, febră, umflături la locul de injectare.
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite