Articol publicitar

Investigații necesare pentru screeningul cancerului de sân

0
0
Publicat:

Cancerul de sân, cea mai frecventă boală oncologică întâlnită la femeile din România, poate fi diagnosticat în stadii incipiente, când există numeroase opțiuni de tratament și șansele de vindecare sunt mari.

10 03 Adevarul jpg

Mai mult, în aceste stadii de boală, intervențiile chirurgicale recomandate sunt adesea conservatoare, cu eliminarea tumorii și păstrarea a cât mai mult din sân. Pentru ca acest lucru să fie posibil, sunt esențiale controalele medicale periodice și efectuarea testelor de screening.

Ecografia de sân este una dintre cele mai la îndemână metode de screening și diagnostic pentru diferite afecțiuni mamare, inclusiv pentru cancer la sân. Medicii recomandă o ecografie mamară o dată pe an, fiind indicată în principal femeilor tinere, cu vârsta până în 40 de ani. Examinarea este sigură, nu este dureroasă, nu folosește raze X, nu are contraindicații, iar rezultatele sunt obținute imediat.

După vârsta de 40 de ani, principala investigație indicată pentru evaluarea sănătății sânilor este mamografia și este recomandată efectuarea acesteia chiar în lipsa unor semne și simptome ce ar putea indica o afectare mamară. În acest fel, pot fi descoperite din timp chiar și tumori de mici dimensiuni, greu de diagnosticat prin alte metode. Pentru obținerea celor mai bune rezultate, medicul poate indica o mamografie cu tomosinteză, net superioară mamografiei convenționale, oferind un diagnostic mult mai precis, cu rezultate fals pozitive sau fals negative mai puține, cu o expunere a pacientelor la o doză mai mică de radiații și cu mai puțin disconfort.

În funcție de rezultat, medicul poate recomanda realizarea unor investigații suplimentare, precum analize de sânge pentru determinarea unor markeri tumorali, teste genetice, RMN mamar sau biopsie mamară. Odată diagnosticul stabilit, următorul pas constă în stabilirea planului de tratament de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board). Acesta depinde de tipul tumorii, dimensiunea și stadiul în care boala a fost depistată și poate include intervenție chirurgicală, radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie sau terapii biologice țintite.

La SANADOR, pacientele au acces la consultații de specialitate și investigații specifice de screening și diagnostic pentru cancerul de sân, precum ecografia mamară, mamografie digitală 3D cu tomosinteză, mamografie cu substanță de contrast, RMN mamar cu putere 3 Tesla. Mamografiile sunt efectuate cu ajutorul echipamentului Selenia Dimensions 3D Hologic, unul dintre cele mai performante sisteme de mamografie existente.

Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, intervențiile pentru cancer de sân sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR în condiții de maximă siguranță în unul dintre cele mai bine dotate blocuri operatorii, de chirurgi experimentați, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I, cu nivel de competență extinsă.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacientele care necesită tratament oncologic beneficiază de toate tipurile de terapii disponibile, precum radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie sau terapii țintite, în funcție de caz și de indicația medicală.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite