Articol publicitar

Despre Ashwagandha și beneficiile ei pentru sănătate

0
0
Publicat:

Despre Ashwagandha se spune că poate să crească nivelul energiei, să îmbunătățească starea generală de sănătate, să reducă inflamația, durerea și anxietatea. Dacă ești o persoană tensionată și stresată, poate că cineva ți-a vorbit deja despre minunile pe care le face Ashwagandha.

1730824180 wchL jpg

Probabil ți-au spus că planta aceasta poate face cam orice, inclusiv îți poate pregăti cina și îți poate pune copiii la somn. Dar dacă ai dubii în privința suplimentelor pe bază de plante, probabil nu ți-ai dorit să afli mai multe informații despre Ashwagandha. Dar este în regulă.

Noi vom face munca de teren pentru tine.

Cu ajutorul doamnei doctor Yufang Lin, specialistă în medicină integrativă, vom acoperi informațiile de bază și o parte din beneficiile medicale dovedite ale Ashwagandha.

Ce este Ashwagandha?

Ashwagandha (Withania somnifera), cunoscută și ca „cireașa indiană a iernii” sau „ginseng indian” este un arbust veșnic verde, care se găsește în India, Africa și în unele zone din Orientul Mijlociu.

La ce folosește Ashwagandha?

„Ashwagandha este folosită de multă vreme în medicina ayurvedică pentru a crește nivelul energiei, pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate și pentru a reduce inflamația, durerea și anxietatea”, susține dr. Lin.

Medicul adaugă că medicina ayurvedică reprezintă sistemul medical tradițional din India. Este o tradiție a vindecării, care folosește nutriția, exercițiile fizice, practici de mindfulness și plante pentru a susține echilibrul dintre corp, spirit și mediu. Ashwagandha pare să fie o bună alegere pentru cei care preferă alternative naturiste din varii motive.

Viața modernă este plină de factori care declanșează stresul, iar acesta contribuie la apariția bolilor fizice sau mentale. În timpul perioadelor stresante, nivelul cortizolului din corp crește, ceea ce face ca inima ta să bată mai tare și mai repede. Respiri mai rapid, iar corpul tău produce mai multă glucoză pentru o explozie rapidă de energie.

Mintea ta se concentrează foarte mult asupra oricărei amenințări, iar corpul intră în modul luptă sau fugi. Când evenimentul stresant ia sfârșit, nivelul cortizolului din corp revine la normal, iar simptomele asociate stresului dispar.

„Din nefericire, când pericolul este cronic – fie că vorbim despre stresul legat de situația financiară sau de locul de muncă –,răspunsul la stres devine de asemenea cronic”, spune dr. Lin. „În timp, stresul care ne afectează pe termen lung poate contribui la apariția inflamației persistente și poate crește riscul de apariție a unor afecțiuni cronice, precum obezitatea, diabetul, hipertensiunea, boli cardiace, atac cerebral, cancer, osteoporoză și fibromialgie.”

Despre Ashwagandha și beneficiile ei

Așadar, ce face Ashwagandha? Cercetările arată că este de ajutor în mai multe moduri:

  • Normalizează nivelul cortizolului, care reduce răspunsul la stres
  • Reduce inflamația
  • Reduce riscul de apariție a cancerului
  • Îmbunătățește memoria
  • Îmbunătățește funcția imunitară și are proprietăți antiîmbătrânire
  • Reduce stresul și anxietatea

„Oamenii care sunt stresați sau anxioși sau cei cu afecțiuni cronice pot folosi Ashwagandha să îi ajute cu ameliorarea afecțiunilor”, afirmă dr. Lin.

Ce cantitate trebuie să iei?

Ashwagandha vine în diferite forme. Este o plantă disponibilă sub formă de jeleuri, capsule, sirop, ceai  sau pudră care se poate amesteca în diferite băuturi.

Dar ce cantitate de Ashwagandha poți consuma într-o zi?

Indiferent de forma sub care iei Ashwagandha, dr. Lin spune că doza recomandată este de obicei de 500 mg de două ori pe zi.

Efecte secundare ale Ashwagandha

Deși efectele secundare ale Ashwagandha sunt minime, unele persoane se pot confrunta cu:

  • Tulburări gastro-intestinale
  • Diaree
  • Vomă sau greață

„Cei mai mulți oameni pot lua acest supliment, dar întotdeauna este mai bine să discuți înainte cu medicul tău”, recomandă dr. Lin.

Persoanele care au orice fel de problemă de sănătate legată de tiroidă sunt sfătuite de dr. Lin să întrebe medicul dacă pot lua Ashwagandha.

„Ashwagandha poate mări funcția tiroidiană, crescând schimbul hormonului tiroidian mai puțin puternic, T4, cu forma mai activă a hormonului tiroidian, T3”, susține dr. Lin. „Prin urmare, în cazul unor persoane, Ashwagandha poate îmbunătăți modul în care funcționează tiroida. Pe de altă parte, dacă tiroida unei persoane  este oricum hiperactivă, Ashwagandha poate duce la hipertiroidism.”

Alte situații care necesită precauție când vine vorba despre consumul de Ashwagandha includ sarcina, alăptarea și bolile autoimune. În aceste cazuri, dr. Lin recomandă discuția cu medicul înainte de a lua Ashwagandha. În special în cazul femeilor însărcinate, Ashwagandha poate duce la apariția unor complicații.

În general, Ashwagandha poate face parte dintr-un plan de wellness – dar trebuie să ne amintim că nu este un remediu universal.

„Despre Ashwagandha nu putem spune că va face sigur ca stresul să dispară, dar poate ajuta la reducerea simptomelor, astfel încât persoana afectată să se simtă mai bine”, mai spune dr. Lin. „Dar dacă îți creezi uneltele necesare care te ajută să reduci stresul în viitor, acestea te vor ajuta mai mult pe termen lung.”

În cazul în care decizi să incluzi Ashwagandha în dieta ta pentru sănătate, descoperă-i formula autentică, integrală, 100% certificată organic pe ORGANIC INDIA.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite