Cum să eviţi durerile provocate de băşicile apărute din cauza încălţărilor
0În timpul lunilor de vară, băşicile sunt ceva comun, apariţia lor fiind cauzată de încălţămintea incomodă, dar şi de temperaturile ridicate de afară care ne fac picioarele să transpire.
Există doi factori care contribuie la formarea băşicilor dureroase la picioare: transpiraţia şi fricţiunea. Când straturile de piele se freacă între ele, se formează un spaţiu între straturile dermei, iar corpul răspunde prin umplerea lui cu lichid, notează „Health“. Astfel, apar băşicile.
Cu cât îţi transpiră mai mult picioarele, cu atât eşti mai predispus la băşici. Pentru a evita transpiraţia, este indicată folosirea unei pudre care poate menţine picioarele uscate. Totodată, nu este recomandată purtarea şosetelor din bumbac, pentru că acestea absorb umezeala din încălţări şi-ţi menţin picioarele umede. Dacă picioarele îţi transpiră în mod constant, excesiv, investeşte în nişte şosete speciale ce se găsesc la magazinele cu profil sportiv.
Femeile nu trebuie să se bazeze pe zicala „baba suferă la frumuseţe“. Când vine vorba de picioare, trebuie evitate materialele sintetice, nailonul sau cele care generează o stare de disconfort la nivelul picioarelor. Pantofi din piele sau cele din fibră naturală care lasă piciorul să „respire“ sunt de preferat în locul încălţărilor din materiale sintetice. Pe fondul temperaturilor ridicate de vară, picioarele tind să se umfle, motiv pentru care sunt recomandate încălţările decupate care permit aerisirea picioarelor.
În cazul în care pantofii sau sandalele deja cumpărate se dovedesc a fi incomode după cumpărare, poţi folosi branţuri din diverse materiale, cum ar fi cele din silicon, care reduc frecarea în zonele predispuse la băşici.
În perioada estivală, nu abuzaţi de şlapi (flip flops).
Deşi par uşor de purtat şi sunt destul de comozi, şlapii nu oferă deloc suport pentru scobitura şi tendoanele tălpii. Din cauza lor pot apărea durerile de câlcâie, de genunchi şi chiar de coapse. Mai mult, unele modele favorizează apariţia băşici şi între degete.
În cazul în care ţi-a apărut deja o băşică, evită să te „joci“ la ea. Pentru o băşică mai mică, tot ce poţi să faci este s-o laşi să se vindece natural. Pur şi simplu acoper-o cu un plasture şi lasă corpul să-şi facă treaba şi s-o vindece. În cazul unei băşici mai mari, nici să nu te gândeşti să storci lichidul din ea cu duritate. Sterilizează un ac mic şi înţeap-o uşor pentru a scurge lichidul din ea. După aceea, dezinfectează zona şi acoper-o cu plasturi pe care să-i schimbi zilnic până când se vindecă pielea.
Şi, nu în ultimul rând, fă o vizită la medic dacă situaţia se înrăutăţeşte. Băşicile sunt, de regulă, mai degrabă dureroase şi incomode, decât periculoase pentru sănătate. Dar netratate corespunzător, zona în care au apărut se poate infecta, iar infecţia se poate răspândi. Dacă simţi că-ţi pulsează „buba“, este umflată sau plină de puroi, caută ajutor specializat, conchide „Health“.
Citeşte mai multe despre remediile împotriva transpiraţiei:
Neplăcerile de vară trec cu ajutoare din natură
Pentru orice problemă cu care te-ai putea confrunta în sezonul cald, natura are soluţii. Vei găsi în material remedii pentru transpiraţia în exces, pentru arsurile solare, insolaţie, micoza piciorului şi pentru alte neplăceri pe care le aduce vara.
Aşa tratezi corect micoza piciorului!
Infecţie frecventă mai ales vara, micoza piciorului este o boală contagioasă, care poate da mâncărimi insuportabile. Cu măsurile corecte de tratament şi cu igiena corespunzătoare, micoza piciorului poate deveni doar o amintire neplăcută.
Beneficii surprinzătoare ale ceaiului: te scapă de cearcăne şi de mirosul urât al picioarelor
Ceaiul, foarte potrivit pentru vremea rea şi friguroasă, dar nu la fel de bine savurat fierbinte pe caniculă, are foarte multe beneficii pentru sănătate. Pentru britanici, cel puţin, este răspunsul la orice problemă: te calmează după o zi de muncă, îţi ia durerea cu mâna şi chiar îţi intensifică procesele gândirii.
Remedii naturale contra transpiraţiei excesive
Leacurile din farmacia naturii se dovedesc utile şi în combaterea transpiraţiei în exces, cu care avem mai mult de furcă în zilele de vară. Află ce aliaţi ai în combaterea acestei probleme.