Cum ne îmbolnăveşte bacteria E.coli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacteria Escherichia coli - prescurtată E.coli - este prezentă în 
intestinele oamenilor şi a multor animale.
Bacteria Escherichia coli - prescurtată E.coli - este prezentă în intestinele oamenilor şi a multor animale.

Despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli s-a vorbit mult în ultima vreme. Abordăm şi noi subiectul, punctând esenţialul despre ce ar trebui să ştim despre această bacterie şi cum putem preveni infecţia pe care o cauzează.Despre cazurile de îmbolnăvire cu E.coli s-a vorbit mult în ultima vreme. Abordăm şi noi subiectul, punctând esenţialul despre ce ar trebui să ştim despre această bacterie şi cum putem preveni infecţia pe care o cauzează.


Bacteria Escherichia coli - prescurtată E.coli - este prezentă în intestinele oamenilor şi a multor animale. Există peste 150 de specii ale acestei bacterii.Cu toate că multe dintre ele sunt inofensive, altele produc o toxină care duce la apariţia diareei severe, iar, în cazuri grave, şi la afecţiuni hematologice, insuficienţă renală, septicemie sau meningită.

Frecvent, contaminarea se produce ca urmare a consumului de carne insuficient preparată termic ori a lactatelor nepasteurizate, a folosirii aceloraşi ustensile pentru carne crudă şi legume, a ingerării de apă sau alimente din sursă nesigură ori a fructelor şi legumelor nespălate.   

Durerile abdominale severe, semnal de alarmă

Forma digestivă a infecţiei cu E.coli poate fi semnalată prin crampe abdominale puternice, greaţă, vărsături, diaree şi febră. Dacă infecţia se localizează la nivel urinar, persoana poate avea dureri în partea de jos a spatelui sau a pelvisului şi senzaţia de arsură după urinare.

Citeşte mai multe despre acest subiect pe clicksanatate.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite