Articol publicitar

Cum este tratată minim invaziv o afecțiune gravă a inimii

0
0
Publicat:

Durerea în piept, dificultățile de respirație, palpitațiile și amețeala pot fi manifestări clinice ale unei boli cardiace grave – stenoza aortică.

22 01 Adevarul jpg

Această afecțiune apare atunci când circulația sângelui din ventriculul stâng în artera aortă este blocată progresiv, din cauza degenerării valvei aortice. În lipsa tratamentului adecvat, această boală valvulară poate duce la complicații. Pentru a preveni aceste situații, pacientul trebuie să se adreseze unui centru medical specializat, care poate asigura metode moderne de tratament.

În cazurile severe de stenoză aortică, medicul poate indica o intervenție de înlocuire a valvei aortice afectate. Protezarea valvulară poate fi realizată prin chirurgie cardiovasculară sau prin implantarea transcateter a valvei aortice - TAVI - care este o procedură de cardiologie intervențională.

În prezent, operațiile cardiovasculare sunt efectuate minim invaziv, în centre medicale de specialitate, astfel încât riscul de complicații este redus, iar pacientul se recuperează mai repede. În cele mai multe cazuri, protezarea valvulară aortică este realizată prin abord chirurgical endoscopic, cu multiple avantaje pentru pacienți: risc de complicații redus, recuperare rapidă și spitalizare de scurtă durată.

În plus, noile tehnici de chirurgie cardiovasculară permit o abordare personalizată, adaptată la particularitățile fiecărui pacient. Tratamentul chirurgical individualizat pentru protezare aortică este stabilit în funcție de starea generală de sănătate a pacientului, de prezența unor afecțiuni asociate și de anatomia specifică a valvei care trebuie înlocuite.

Pentru obținerea unor rezultate bune în urma acestor operații complexe de protezare aortică, pacienții trebuie să se adreseze unor centre medicale care dispune de tehnologie de ultimă generație și de o echipă medicală foarte experimentată. Un exemplu este Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă din Spitalul Clinic SANADOR, unde pacienții au acces la metode moderne de tratament chirurgical, cu rezultate excelente.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile de chirurgicale cardiovasculară se desfășoară în primul bloc operator complet digitalizat din România, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară de categoria I, de asemenea complet digitalizată. Echipa chirurgicală realizează cu succes operații complexe pentru diferite afecțiuni cardiovasculare severe, precum stenoză aortică, coarctație de aortă sau insuficiență tricuspidiană. Ori de câte ori există indicație în acest sens, intervențiile sunt realizate prin abord minim invaziv, cu echipamente endoscopice avansate 3D și 4K.

În funcție de indicația stabilită, pacienții cu boli cardiovasculare au acces și la tratament intervențional, prin abord endovascular. Procedurile de cardiologie intervențională se desfășoară în Laboratorul de Cateterism de la Spitalul Clinic SANADOR, dotat cu echipamente de ultimă generație, inclusiv cu două angiografe performante Philips Azurion 7.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite