Articol publicitar

Cum este tratată cu succes o boală cu mortalitate ridicată în România?

0
0
Publicat:

Cancerul colorectal rămâne o problemă de sănătate în România, fiind cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat, cu o rată a mortalității ridicată. Cu toate acestea, afecțiunea poate fi tratată cu succes dacă este depistată din timp. Cu cât diagnosticul este stabilit mai repede, iar pacientul primește tratamentul potrivit, cu atât șansele de vindecare cresc.

20 05 Adevarul jpg

În prezent, standardul de aur în depistarea timpurie a unui cancer colorectal este procedura de colonoscopie, o investigație endoscopică sigură, modernă, care poate fi realizată în deplin confort pentru pacienți, cu sedare profundă.

Odată stabilit diagnosticul de cancer colorectal, pacientul va primi tratamentul adecvat. În cazul cancerului de colon, la fel ca în cele mai multe dintre cancere, tratamentul este multimodal și poate include chirurgia, chimioterapia, radioterapia, terapia țintită sau imunoterapia. Planul potrivit de tratament pentru fiecare pacient în parte este stabilit de Comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), formată din medici cu specialități diferite.

Chirurgia oncologică rămâne singurul tratament cu potențial de vindecare pentru cele mai multe cancere solide, inclusiv pentru cele de colon și de rect. În funcție de severitatea bolii, de stadiul de evoluție, de localizarea tumorii și de particularitățile pacientului, intervențiile chirurgicale pot fi realizate atât clasic, prin chirurgie deschisă, cât și minim invaziv – laparoscopic sau robotic, chirurgia robotică dovedindu-și eficacitatea de-a lungul timpului și în cazul rezecțiilor colorectale.

În funcție de localizare, chirurgul poate alege un tratament pentru cancer colorectal care să implice o intervenție de hemicolectomie dreaptă (când tumora este localizată pe colonul ascendent) sau stângă (când tumora este situată pe colonul descendent), fie o rezecție rectosigomoidiană (tumora se regăsește la nivelul sigmoidului), cu refacerea continuității tractului digestiv prin suturarea colonului rămas la rect. În cazul pacienților cu cancer colorectal în stadiu local avansat, fără diseminare la distanță, chirurgul poate recomanda îndepărtarea totală a organelor și a structurilor pelvine, printr-o procedură de exenterație pelvină totală. Deși este o intervenție extrem de complexă, radicală, aceasta este singura care oferă șanse de supraviețuire pacientului.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile chirurgicale pentru cancerul colorectal sunt efectuate în condiții de maximă siguranță, într-unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din România, de chirurgi pregătiți în centre internaționale de referință și cu o vastă experiență. Ori de câte ori este posibil, operațiile sunt realizate minim invaziv, laparoscopic sau robotic – cu ajutorul celui mai avansat robot chirurgical existent în acest moment, da Vinci Xi -, cu avantaje multiple pentru pacienți: incizii de mici dimensiuni, risc de complicații redus, recuperare rapidă și spitalizare de scurtă durată. După intervenție, pacienții primesc cele mai bune îngrijiri în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic SANADOR, acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite