Ce implică transplantul renal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rinichiul îşi poate relua funcţia imediat, după câteva ore sau zile.
Rinichiul îşi poate relua funcţia imediat, după câteva ore sau zile.

Persoanele cu insuficienţă renală terminală au ca opţiune de tratament transplantul renal. Este indicat ca procedura să se facă înaintea dializei, lucru care nu se întâmplă aşa, din cauza listei de aşteptări.

Transplantul renal poate fi considerat o a doua şansă la viaţă pentru persoanele diagnosticate cu insuficienţă renală terminală. Problema este însă că, în ţara noastră, aproape 3.000 de persoane se află pe lista de aşteptare pentru un astfel de transplant, precedat, pentru cei mai mulţi pacienţi, de tratamentul prin dializă.  

Transplantul renal constă în înlocuirea rinichilor bolnavi cu unul sănătos provenit de la un donator viu sau de la o persoană aflată în moarte cerebrală. Organul prelevat va prelua funcţiile rinichilor afectaţi. Înainte de efectuarea unei astfel de proceduri, se fac mai multe analize în vederea stabilirii compatibilităţii, dar şi pentru evaluarea inimii, ficatului şi plămânilor.  

Operaţia în sine durează câteva ore, se face cu anestezie generală şi presupune revascularizarea rinichiului, pentru ca acesta să formeze urină. Rinichiul îşi va relua funcţia în cel mai scurt timp, imediat sau după câteva ore sau zile.

Află pe clicksanatate.ro care sunt condiţiile pentru ca organismul să nu respingă rinichiul primit!

De ce apare astenia de toamnă

Băutura care menţine creierul sănătos

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite