Cât de periculos este stresul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ulcerul şi insomnia sunt câteva dintre problemele cauzate de stresul prelungit
Ulcerul şi insomnia sunt câteva dintre problemele cauzate de stresul prelungit

Problemele de la serviciu, grijile de acasă şi lipsa banilor lasă amprente asupra stării noastre de sănătate. Ne creşte tensiunea,  ameţim mai des... Spunem că suntem stresaţi. Pe termen scurt, stresul ne mobilizează. Ce se întâmplă când starea proastă durează luni bune?

Obezităţii şi sedentarismului, considerate ca fiind bolile secolului 21, se poate alătura şi stresul, afecţiune din ce în ce mai des întâlnită. „Boala lumii moderne” – aşa cum mai este denumit stresul, poate duce şi la apariţia altor probleme de sănătate.

Poate da dureri de cap   

Stresul cronic influenţează într-o mare măsură sistemul imunitar. Explicaţia? După o perioada îndelungată de stres, secreţia crescută de cortizol (hormonul stresului) duce la scăderea imunităţii, care este principala „linie de apărare” a organismului. Nivelul crescut de cortizol poate cauza schimbări şi la nivel vascular, ceea ce poate duce la apariţia durerilor de cap. Migrenele se pot intensifica în special atunci când persoana care suferă de stres se enervează, ca urmare a tensionării muşchilor faciali şi a celor de la nivelul gâtului. Stările de oboseală, care se resimt chiar şi după o un somn bun, sunt o altă problemă care poate fi cauzată de stresul cronic. Deşi nu există niciun test care să poată măsura nivelul de oboseală, studiile recente au arătat că aproape o treime din populaţie suferă de această problemă.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite