Vreme neobișnuită și la munte. Cât de mult s-a încălzit și cât măsoară stratul de zăpadă la Bâlea Lac

0
Publicat:

Vremea va fi mai caldă decât normalul acestei perioade, cu temperaturi diurne uşor pozitive sub 1800 m, în special în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, se arată în prognoza nivometeorologică pentru următoarele 24 de ore.

Iarnă la munte, pe creste FOTO Daniel Guță
Iarnă la munte, pe creste FOTO Daniel Guță

Joi, 23 februarie, cerul va fi variabil, cu unele înnorări trecătoare. Izolat se vor semnala precipitaţii slabe, trecători ninsori la peste 1800 m şi ploi la altitudini joase. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări de 50-60 km/ h în zonele înalte, spulberând trecător zăpada pe creste. Izolat se va semnala ceaţă, ce poate fi asociată şi cu depuneri de chiciură pe creste.

La peste 1800 m, temperaturile minime se vor încadra între minus 8 și minus 3 grade Celsius. La sub 1800 m, maximele vor fi cuprinse între minus 6- 1 grad Celsius.

În data de 22 februarie, la ora 14, stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura: Carpaţii Meridionali: 204 cm la Bâlea-Lac, 132 cm la Vf. Omu, 120 cm Vf. Ţarcu, 75 cm Cuntu, 41 cm la Păltiniş, 37 cm la Sinaia-1500, 39 cm la Parâng, 14 cm la Predeal, 15 cm la Fundata.

Carpaţii Orientali: 101 cm la Vf. Călimani, 55 cm la Vf. Iezer, 67 cm la Vf. Lăcăuţi, 58 cm la Ceahlău-Toaca, 45 cm la Bucin, 44 cm la Penteleu.

Carpaţii Occidentali: 39 cm la Semenic, 35 cm la Stâna de Vale, 18 cm la Vf. Vlădeasa, 14 cm la Băişoara, Petice la Roşia Montană.

Ninsori în zonele înalte

Conform prognozei nivometeorologice, în ultimele 24 de ore, temperaturile s-au situat uşor peste cele normale perioade. Cerul a fost variabil, temporar noros. Pe arii restrânse în Carpaţii Orientali şi în Munţii Bucegi s-au semnalat precipitaţii mixte slabe, trecător ninsori în zonele înalte şi temporar ploi la altitudini joase.

Vântul a avut intensificări susţinute în cursul serii şi al nopţii, cu viteze temporare de 70-100 km/ hîn zonele înalte din majoritatea masivelor, iar pe crestele din Carpaţii Meridionali şi Orientali cu rafalele au atins 110-140 km/ h, spulberând puternic zăpada. Local s-a semnalat ceaţă, asociată izolat şi cu depuneri de chiciură. Stratul de zăpadă nu a avut variaţii importante în zonele înalte şi a scăzut la altitudini medii şi joase cu 2-8 cm.  

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite