Jumătate de țară, lovită de furtuni, grindină și vijelii. Harta județelor afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis o atenționare de furtuni cu ploi torențiale, vijelii și grindină, pentru jumătate din suprafața țării. Atenționarea Cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie intră în vigoare duminică, 28 mai, la ora 12:00 și este valabil până la ora 23:00.

Cod galben de vreme rea  FOTO Shutterstock
Cod galben de vreme rea FOTO Shutterstock

Meteorologii anunță că în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, în vestul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, nordul Dobrogei și în sudul Moldovei.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Fenomenele vor putea fi prezente, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni, potrivit atenționării ANM.

Judeţele aflate sub avertizare sunt: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Brăila, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Timiş, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi Municipiul Bucureşti. 

În Capitală, în același interval orar, vremea va fi în general instabilă. Totodată, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50 - 60 km/h. În intervale scurte de timp se vor acumula, în medie, 8 - 10 l/mp, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

image
Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite