Cum va fi vremea în ultimele 2 luni de vară. Unde se anunță căldură sufocantă, ce zone sunt măturate de furtuni

0
Publicat:

Episoadele de caniculă, dar și vijeliile periculoase nu lipsesc din peisaj în ultimele 2 luni de vară. Meteorologii anunță ploi mai puține în luna august, în timp ce în iulie vom avea de îndurat alternanțe termice.

Episoade de caniculă, dar și furtuni în ultimele luni de vară FOTO Shutterstock
Episoade de caniculă, dar și furtuni în ultimele luni de vară FOTO Shutterstock

Iulie se va derula cu alternanțe termice, când spre foarte cald, când spre mai răcoros. Perioadele cu caniculă par să fie destul de scurte, însă manifestarile de instabilitate: averse, fulgere, tunete, vijelii, grindina nu vor lipsi. Acestea ar urma să fie mai prezente în jumătatea de nord a României și în zonele de deal și de munte, cu o frecvență mai mare de semnalare – în timp – în cursul dupa-amiezilor și al serilor”, a precizat meteorologul Romica Jurca pentru Romaniatv.

Pentru august, ultima lună de vară, meteorologii prognozează vreme predominant frumoasă și foarte puține ploi. "Semnalele sunt în acest sens pentru ultima luna a verii din acest an. Cel mai probabil, manifestari de instabilitate să mai fie, temporar, în zona de răsărit a României și cu precădere în zona Moldovei”, a spus meteorologul.

Prognoza pentru următoarele zile arată că vom avea din nou parte de instabilitate atmosferică. De marți, 27 iunie, începând cu orele amiezii un nou front atmosferic ce va veni dinspre Europa centrală va determina intervale cu instabilitate atmosferică, averse torențiale, descărcări electrice, posibil căderi de grindină, în Maramureș, în nordul Moldovei, în Crișana și în Transilvania.

Vijelii și grindină în nordul țării

Marți, 27 iunie, vremea va deveni călduroasă local în zonele de câmpie și podiș, în timp ce în restul zonelor va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra în general între 13 și 20 grade Celsius. În jumătatea de nord a țării, după-amiaza și pe parcursul nopții, vor fi înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, cu o probabilitate mai mare în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 16 și 19 grade Celsius.

De miercuri miercuri noapte, spun meteorologii, în toată jumătatea de nord se vor semnala astfel de manifestări, urmând ca pe parcursul zilei de miercuri, aceste furtuni să se mute către sud, sud-est, zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Sfârșitul lunii iunie aduce vreme mai rece decât normalul acestei perioade. Temperaturile maxime nu vor depăși 31 grade Celsius în această săptămână. Din iulie, temperaturile vor crește treptat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite