COD ROȘU de furtună pentru zeci de localități din Sibiu. Alertă valabilă până la ora 13.15

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de localități din județul Sibiu se află sub alertă meteo cod roșu de furtună, valabilă miercuri în intervalul 12.15 - 13.15.

Alertă meteo cod roșu de furtuna Foto Shutterstock
Alertă meteo cod roșu de furtuna Foto Shutterstock

Potrivit avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie, în județul Sibiu, în localitățile: Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Săliște, Rășinari, Șelimbăr, Ocna Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului, Slimnic, Gura Râului, Loamneș, Orlat, Poiana Sibiului, Cristian, Șura Mare, Sadu, Șura Mică, Boița, Tilișca, Poplaca, Apoldu de Jos, Ludoș, Râu Sadului se vor semnala: vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torențiale care vor acumula local peste 25-30 l/mp.

Cod portocaliu de furtuni în cea mai mare parte a țării, inclusiv în zone cu cod roșu de caniculă | 

Furtunile vor lua locul caniculei în cea mai mare parte a țării, potrivit avertizării emise de meteorologi miercuri dimineață, valabilă până la ora 2.00 a zilei de joi.

ANM a emis cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în intervalul 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 02:00. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp).

cod portocaliu furtuna miercuri 26 iulie jpg

Alerta cod portocaliu de furtună este valabilă în intervalul 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 02:00 și sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului, vijelii puternice.

Astfel, în intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70...90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite