COD ROȘU de furtună pentru zeci de localități din Sibiu. Alertă valabilă până la ora 13.15
0Zeci de localități din județul Sibiu se află sub alertă meteo cod roșu de furtună, valabilă miercuri în intervalul 12.15 - 13.15.
Potrivit avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie, în județul Sibiu, în localitățile: Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Săliște, Rășinari, Șelimbăr, Ocna Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului, Slimnic, Gura Râului, Loamneș, Orlat, Poiana Sibiului, Cristian, Șura Mare, Sadu, Șura Mică, Boița, Tilișca, Poplaca, Apoldu de Jos, Ludoș, Râu Sadului se vor semnala: vijelie puternică, cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torențiale care vor acumula local peste 25-30 l/mp.
Cod portocaliu de furtuni în cea mai mare parte a țării, inclusiv în zone cu cod roșu de caniculă |
Furtunile vor lua locul caniculei în cea mai mare parte a țării, potrivit avertizării emise de meteorologi miercuri dimineață, valabilă până la ora 2.00 a zilei de joi.
ANM a emis cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în intervalul 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 02:00. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp).
Alerta cod portocaliu de furtună este valabilă în intervalul 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 02:00 și sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului, vijelii puternice.
Astfel, în intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70...90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.