Cod galben de ceaţă densă în 15 judeţe, miercuri dimineaţa

0
Publicat:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în localităţi din 15 judeţe, valabile în următoarele ore.

Ceața, un fenomen periculos Arhivă Adevărul
Ceața, un fenomen periculos Arhivă Adevărul

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în mai multe localităţi din judeţele Neamţ, Suceava, Bacău, Vrancea, Constanţa şi Tulcea se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat, sub 50 de metri.

Fenomenele vor persista până la ora 9:00 şi în zone din judeţele Brăila, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa şi Teleorman.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cum va fi vremea 

Vremea în intervalul 26.02.2024 – 04.03.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, dar deficitar în cele nordice, centrale şi estice.

Vremea în intervalul 04.03.2024 – 11.03.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice şi centrale. Nu se vor înregistra ploi, dimpotrivă, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Banatului. 

Vremea în intervalul 11.03.2024 – 18.03.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Vremea în intervalul 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unei uşoare creşteri în regiunile vestice.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite