Ceaţă, vânt şi polei anunțate în mai multe zone. Județele care intră sub Cod galben

0
Publicat:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, 17 decembrie,noi avertizări nowcasting (prognoză imediată). Astfel, vom avea Cod galben de ceaţă şi intensificări ale vântului, valabile în orele următoare în zone din 20 de judeţe.

vedere din interiorul mașinii pe un drum cu polei, lapoviță și ceață
Condiții de ceață, vânt și polei, conform ANM. Foto: Shutterstock

Conform meteorologilor, până la ora 13:00, în mai multe localităţi din judeţele Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud va persista ceaţa densă, vizibilitatea va scădea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, şi vor fi condiţiile de formare a poleiului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting - prognoză imediată) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Autoritățile sfătuiesc șoferii să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic, să evite depășirile riscante, și să se informeze, în prealabil, în ceea ce privește restricțiile de trafic și condițiile meteorologice din zonele în care urmează să se deplaseze.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

 În regiunile nord-estice temperatura va fi ceva mai ridicată decât normele specifice pentru această perioadă. Și în restul țării valorile vor fi relativ ridicate comparativ cu data din calendar.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate jedețele.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite