Vicepremierul Paul Stănescu, la Curtea Supremă, unde se judecă cererea de redeschidere a urmăririi penale împotriva sa: „Nu am luat un vârf de ac”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Paul Stănescu/ Foto: Octav Ganes, Inquam
Vicepremierul Paul Stănescu/ Foto: Octav Ganes, Inquam

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, joi, la instanţa supremă, unde se judecă solicitarea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care este vizat, că în toată viaţa sa "nu a luat un vârf de ac".

"Am spus şi în faţa judecătorilor şi vă spun şi vouă: în toată viaţa mea nu am luat un vârf de ac. Eu sunt convins că toată lumea va fi corectă", le-a spus Stănescu jurnaliştilor.

El a mai afirmat că îşi menţine declaraţia potrivit căreia dacă va deveni inculpat va demisiona demisia din Guvern.

"Fiecare a venit cu argumente în cadrul audierilor. (...) Nu vreau să intru în detalii pentru că nu mă pricep şi nu vreau să spun prostii", a adăugat vicepremierul, întrebat ce s-a întâmplat în sala de judecată.

În acest dosar, vicepremierul Paul Stănescu s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în 25 ianuarie şi în 8 februarie, însă atunci magistraţii au amânat dezbaterile din motive de procedură.

Vicepremierul spunea atunci că nu ştie care este dosarul pentru care s-a cerut redeschiderea urmăririi penale, dar că dacă va deveni inculpat îşi va da imediat demisia din funcţie. "Vă spun un lucru clar şi sigur - în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îmi voi depune imediat demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea e o certitudine (...) Dacă voi fi, dacă (inculpat - n.r.)”, afirma vicepremierul Paul Stănescu la instanţa supremă.

Întrebat de jurnalişti dacă acea finanţare a fost ilegală, Stănescu a spus că nu este problema sa, ci a anchetatorilor, să stabilească acest lucru: "Nu-i problema mea, e a anchetatorilor. Eu cred că totul a fost legal, asta cred. Nu mă întrebaţi, vedeţi dosarul, vă informaţi".

Cauza a fost înregistrată în 17 ianuarie, iar alături de Paul Stănescu intimaţi în dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache, fiind vorba despre o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ.

Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova. 

Paul Stănescu a condus Consiliul Judeţean Olt între anii 2008 şi 2016.

Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a preluat funcţiile de ministru al Dezvoltării şi vicepremier după ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern în urma anchetei DNA în dosarul „Belina”, el păstrând funcţia de vicepremier şi după numirea noului guvern condus de Viorica Dăncilă.

Despre ministrul Justiţiei: „Spun ce a spus preşedintele PSD - să nu se facă de râs”

Vicepremierul Paul Stănescu a fost întrebat, joi, de jurnalişti ce aşteptări are de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care în această seară va anunţa decizia sa legată de conducerea DNA, el răspunzând că are acelaşi mesaj pe care l-a avut şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea - "să nu se facă de râs".

"Ce a spus preşedintele partidului - să nu se facă de râs", a afirmat Paul Stănescu, întrebat de jurnalişti ce aşteaptă de la ministrul Justiţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite