Verificări în cazul copiilor bolnavi din Piteşti. Poliţişti şi procurori au ridicat documente de la Spitalul „Marie Curie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Mai mulţi poliţişti şi procurori au fost vineri la Spitalul „Marie Curie” din Capitală pentru a ridica documentele legate de cazul copiilor aduşi din Argeş, dar şi să vorbească cu părinţii acestora. De asemenea, anchetatorii au anunţat că au fost cerute documente inclusiv de la Apele Române, DSP Argeş, dar şi de la trei mari distribuitori de apă din Argeş. Verificările vizează posibile infestare a apei.

UPDATE La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” nu s-au înregistrat, în ultimele 36 de ore, cazuri noi de copii transferaţi de la unităţi sanitare din judeţul Argeş cu boală diareică acută complicată, informează Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

UPDATE Avocatul Poporului s-a autosesizat şi monitorizează situaţia apărută în judeţul Argeş. Potrivit Avocatului Poporului, acţiunea instituţiei este realizată de către Biroul Teritorial Piteşti, sub directa coordonare a adjunctului Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Ionel Oprea.

UPDATE Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Piteşti dosarul privind moartea unul bebeluş, ca urmare a complexităţii cauzei.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti s-a constituit, la data de 10 februarie 2016, o cauză cu privire la decesul minorei O.D.M.. Având în vedere complexitatea cauzei,la data de 11 februarie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat dosaru lpenal în vederea efectuării urmăririi penale cu privire la împrejurările în care a survenit decesul minorei menţionate anterior precum şi cu privire la îmbolnăvirea mai multor minori cu vârste de până la 3 ani şi 2 luni”, potrivit unui comunicat emis de Parchetul General.

Conform documentului citat, au fost cerute efectuarea unor analize de specialitate Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Agenţiei Naţionale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apa potabilă furnizată în oraşele Piteşti, Câmpulung şi Topoloveni.

De asemenea, au fost ridicate probe din alimentele consumate de bebeluşul decedat, pentru a putea fi analizate, precum şi documentele medicale întocmite de către unităţile spitaliceşti la internarea   minorilor.

Cercetările penale sunt efectuate de către ofiţerii de poliţie din cadrul Poliţiei Argeş - Serviciul   Investigaţii Criminale şi I.G.P.R. – Direcţia   Investigaţii   Criminale,   sub coordonarea procurorului de caz.

Documente ridicate de la Spitalul „Marie Curie”

Mai mulţi poliţişti şi procurori ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorism (DIICOT) au fost vineri la Spitalul „Marie Curie” din Capitală pentru a ridica documente legate de cazul copiilor aduşi din Argeş la această unitate sanitară.

De altfel, anchetatorii au stat de vorbă şi cu părinţii copiilor.

Sursele din cadrul Poliţiei au declarat pentru adevarul.ro că au fost cerute documente şi de la Administraţia Naţională „Apele Româme”, de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, de la Agenţia de Mediiu, dar şi de la trei mari distribuitori de apă din Argeş pentru a verifica o posibilă infestare a apei.

Sursele citate au mai precizat că procurorul de caz nu a mai dispus efectuarea necropsiei în cazul bebeluşului mort săptămâna trecută deoarece s-au luat probe înainte ca acesta să moară.

Starea majorităţii copiilor, uşor ameliorată

Medicul nefrolog Ioana Mihalache, de la Spitalul „Marie Curie”, a declarat vineri că starea de sănătate a majorităţii copiilor veniţi din Argeş este uşor ameliorată faţă de ziua anterioară, însă în cazul unui copil starea s-a agravat şi a necesitat dializă peritoneală.

„Faţă de ziua de ieri, majoritatea micuţilor sunt uşor amelioraţi, unii staţionari, unul — agravat, motiv pentru care astăzi i se va pune cateter pentru dializă peritoneală. Va începe şi el dializa”, a declarat medicul pentru Agerpres.

Mihalache a mai precizat că, în prezent, sunt dializaţi opt copii, la care se va adăuga încă unul în cursul zilei de vineri.

„În momentul de faţă sunt dializaţi patru copii în ATI şi alţi patru pe secţia de nefrologie. Sunt opt copii dializaţi, la care se adăugă acest copil care va merge să i se monteze cateterul. Astfel vor fi 9 dializaţi şi doi nedializaţi", a explicat nefrologul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu a declarat joi că nu este vorba despre un focar epidemic în cazul copiilor din judeţul Argeş diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic, internaţi la Spitalul „Marie Curie”.

El a mai precizat că, din informaţiile pe care le deţine, este imposibil ca aceştia să fi luat infecţia din spital deoarece ei au stat doar două-trei zile internaţi şi au venit cu simptomatologia „de acasă”. Strâmbu a mai precizat că cei mici au fost transferaţi în Bucureşti deoarece aveau nevoie de dializă, iar spitalul „Marie Curie” este singurul dedicat.

Pe aceeaşi temă:

Petiţie după valul de îmbolnăviri din Argeş: părinţii cer închiderea Spitalului de Pediatrie din Piteşti pentru dezinfecţie

Numărul copiilor din Argeş transferaţi la Bucureşti a ajuns la 14. Medicii de la Piteşti nu ştiu nici acum care este sursa îmbolnăvirilor

O echipă de medici din Ministerul Sănătăţii merge în control la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Ministerul Sănătăţii a confirmat infecţia cu E-coli doar pentru unul dintre copiii transferaţi de la Piteşti la Bucureşti cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite