UPDATE Percheziţii la suspecţi de braconaj piscicol. Au fost descoperite patru tone de sturioni şi 80 de kilograme de icre negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape patru tone de sturioni, 80 de kilograme de icre negre, 250 de kilograme calcani, dar şi alte specii de peşti au fost depistate vineri de poliţişti ca urmare a unei acţiuni pentru prinderea suspecţilor de braconaj piscicol.

UPDATE Aproximativ patru tone de sturioni, 80 de kilograme de icre negre, 50 de kilograme de icre de la alte specii de peşti, 250 de kilograme de calcan, 90 de kilograme de alte specii de peşte etc. 

De asemenea, echipele de control au depistat şi ridicat foarte multe ustensile şi plase monofilament folosite la activitatea de braconaj piscicol, până în prezent, numai în zona Ialomiţa, fiind încărcate trei camioane, un camion la Brăila, iar o navă a fost încărcată la Sulina, la finalizarea activităţilor urmând să fie făcut un inventar exact.

În prezent, mai multe persoane sunt audiate de procurori. 

UPDATE Potrivit unor surse din Poliţie, poliţiştii au descins, vineri, la mai multe restaurante cu specific pescăresc din Parcul Herăstrău şi Cartierul Francez, care sunt suspectate că ar achiziţionat peşte de la braconieri. În acelaşi timp, anchetatorii verifică şi provenienţa peştelui scos la vânzare în Hala Obor, unde, de asemenea, există suspiciuni cu privire la provenienţa peştelui.

Poliţiştii şi procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au supravegheat activitatea suspecţilor, cu sprijinul SRI, de la sfâşitul anului 2012.

La acţiune participă 400 de poliţişti

Peste 400 de poliţişti au participat astăzi la 48 de percheziţii în judeţele Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi şi Constanţa, precum şi a municipiului Bucureşti.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Inspectoratului General al Aviaţiei care a pus la dispoziţia anchetatorilor trei elicoptere ce au transportat poliţişti pe raza localităţilor Sfântu Gheorghe şi Sulina, judeţul Tulcea, pentru desfăşurarea de activităţi specifice, precum şi cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Române care a pus la dispoziţie ambarcaţiuni.

Investigaţiile au început la finalul anului 2012, dosarul fiind instrumentat de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română şi procurori de la Parchetul General, cu sprijinul SRI.

România este printre puţinele ţări din lume care încă mai are în apele sale teritoriale sturioni sălbatici, acţiunea de astăzi vizând atât depistarea celor care braconează astfel de specii, a celor care ar trebui să desfăşoare activităţi de crescătorie conform normelor, cât şi descurajarea celor care comercializează aceste specii protejate.

Acţiunea de astăzi este un semnal de alarmă cu privire la protejarea unor specii rare, de importanţă atât din punct de vedere naţional, cât şi mondial. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite