Un român căutat pentru omor a fost reţinut în Costa Rica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Interpol din Costa Rica a reţinut joi un cetăţean român căutat în România în vederea executării unei sentinţe pentru infracţiunea de omor, informează EFE.

Românul, Piluţ Doru Cristian, în vârstă de 51 de ani, a fost reţinut în localitatea La Fortuna de San Carlos din provincia Alajuela (nord), unde a lucrat o vreme în agricultură, au indicat autorităţile într-un comunicat.

“În ancheta iniţiată la începutul lunii martie, când a fost primită cererea în vederea localizării sale, s-a constatat că subiectul a intrat ilegal în ţară şi s-a instalat încercând să nu atragă atenţia, lucrând ca agricultor”, se arată în buletinul oficial.

Românul a fost reţinut în urma unei operaţiuni desfăşurată de Interpol în colaborare cu autorităţile din Costa Rica.

Piluţ Doru Cristian, din comuna Turda, judeţul Cluj, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor. În anul 1996, acesta împreună cu tatăl său, au intrat in casa unui alt barbat, din localitatea Turda, pe care l-au batut cu bestialitate pe fondul unui conflict mai vechi dintre cei trei. Loviturile aplicate au condus la decesul victimei.

Cei doi barbati sunt cautati de autorităţi de peste 16 ani de zile. Doru Cristian si Iacob Pilut au fost arestati de politistii clujeni in 2002. Când procesul era încă în desfăşurare, au fost eliberati, dar au “uitat” să se mai prezinte în faţa instanţei, ambii fiind, în prezent, condamnaţi la cate 15 ani de inchisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite