Trei pârtii de schi, deschise zilnic la Mădăraş, în Harghita, începând de pe 26 decembrie. Cât măsoară stratul de zăpadă
0Trei pârtii de schi din localitatea Mădăraş vor fi deschise zilnic începând cu data de 26 decembrie, stratul de zăpadă artificială măsurând 30 de centimetri, informează reprezentanţii domeniului schiabil.
Aceştia au menţionat că în momentul de faţă se poate schia pe două pârtii, una pentru începători şi una pentru avansaţi, dar de luni vor fi deschise trei pârtii, zilnic între orele 10-16, respectiv 18-21, anunță Agerpres.
"Săptămâna asta, azi şi mâine vă mai aşteptăm la schi. De Crăciun vom fi închişi, iar începând de luni e vacanţă şi schiem zilnic", au scris aceştia pe pagina de Facebook.
Administratorii domeniului schiabil Harghita Mădăraş au precizat că din cauza vremii nefavorabile stratul de zăpadă este mai mic decât în alţi ani, dar totuşi se aşteaptă la un aflux mare de schiori.Aceştia recomandă turiştilor să îşi echipeze maşinile corespunzător, subliniind că accesul către pârtii se face pe drumuri forestiere, înzăpezite şi acoperite pe alocuri cu gheaţă.
"Trei pârtii vor fi deschise din data de 26: Sugo, Kicsi Sugo şi Kicsi Mihaly. Nu putem oferi condiţiile obişnuite, stratul de zăpadă artificială este doar 30 cm. Rugăm pe cei care aleg zona noastră pentru schi să ia în considerare acest lucru. Şi mai departe aşteptăm să fie aglomeraţie. Pe drumurile de acces s-ar putea să fie polei, este important să fie echipate autoturismele corespunzător, cu lanţuri şi cauciucuri de iarnă", au precizat aceştia.
La Păltiniș se schiază de la sfârșitul lunii noiembrie
Păltiniș, din județul Sibiu, stațiunea montană aflată la cea mai mare altitudine din țară – 1.442 metri, a furat în acest an startul tuturor suratelor din România, încă de la finele lunii noiembrie.
Cum iarna și-a intrat în drepturi, mai ales la munte, românii pasionați de schi și snowboard pot petrece mai mult timp la zăpadă, mai ales că o parte dintre pârtiile de schi au fost deja deschise și își așteaptă vizitatorii.
Pe lângă frumoasele sate sătești și cetăți fortificate, într-un cadru de îmbină ce îmbină perfect pitorescul satelor românești de munte cu uluitoarele peisaje ale Munților Cindrel, drumul duce către cea mai veche stațiune montană (1894) din România, situată în județul Sibiu.