STENOGRAME Ameninţările mafiote ale judecătorului CCR Toni Greblă: „O să am grijă să fii terminat. Nu este o ameninţare, este doar un avertisment”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Toni Greblă este acuzat de fapte de corupţie comise în perioada 2010 - 2015, în calitate de senator şi ulterior de judecător CCR FOTO Mediafax
Judecătorul Toni Greblă este acuzat de fapte de corupţie comise în perioada 2010 - 2015, în calitate de senator şi ulterior de judecător CCR FOTO Mediafax

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut aviz pentru arestarea preventivă şi trimiterea în judecată a judecătorului Curţii Constituţionale a României (CCR) Toni Greblă, acuzat de mai multe fapte de corupţie. Potrivit documentelor, Greblă l-ar fi ameninţat pe un fost director al Complexului Energetic Oltenia, care nu atribuise ilegal nişte contracte.

Concret, DNA îl acuză pe Greblă de trafic de influenţă, în formă continuată, de două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în  vederea  pregătirii  infracţiunii  de  folosire,  la  autoritatea  vamală,  a  documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate), de favorizarea făptuitorului, de folosirea  în  orice  mod  direct  sau  indirect  de  informaţii  ce  nu  sunt   destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă este folosită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. 

   

Greblă este acuzat de trafic de influenţă după ce în perioada 2010 – 2015, în calitate de senator şi ulterior de judecător CCR, ar fi pretins şi primit de la Ion Bîrcină următoarele: 

  • în perioada 2010 – 2015 ar fi folosit, gratuit, service-ul şi asigurarea pentru autoturismul marca BMW Serie 5 (înmatriculat succesiv pe S.C. Hermes Comimpex SRL, S.C. Agena Systems S.R.L., S.C. Electric Service Orient S.R.L. şi S.C. Electro Construct System S.R.L. – firme controlate de Ion Bîrcină), în echivalent de 56.070 euro;
  • în perioada 2010 – 2015, ar fi folosit gratuit un post telefonic înregistrat pe S.C. Power Plus S.R.L.;
  • pe 2 noiembrie 2011 ar fi primit suma de 1.200 de lei (echivalentul a două rochii de damă, cadou pentru soţia sa);
  • în octombrie 2012 ar fi primit materiale electorale pentru campania electorală privind alegerile parlamentare: şase capsatoare, 150.000 de capse, 2/3 km de cordelină de 6 şi alte materiale, toate pentru lipirea a 20.000 de afişe şi alte materiale electorale.

Procurorii precizează că aceste foloase ar fi fost primite în schimbul promisiunii de a interveni şi determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze realizarea unor acte ce intrau în atribuţiile acestora de serviciu, în folosul firmelor controlate de Ion Bîrcină, cu interese în domenii de activitate diversă (energie, transport, fier vechi ş.a.).

DNA arată că Toni Greblă a recunoscut că a folosit acea maşină încă de pe vremea când era consilier la una din firmele lui Bîrcină, iar acel număr de telefon îl foloseşte şi atsăzi, încă din 2003, iar cheltuielile aferent fiind plătite în mare parte de firmă.

Mai mult, acesta a declarat în faţa procurorilor că cele două rochii primite de soţia sa au fost date cu ocazia onomasticii ei.

„Cu privire la materialele electorale, suspectul a arătat că acceptă posibilitatea ca Bîrcină Ion să fi folosit acele materiale în campania electorală pentru echipele coordonate de el care mergeau în teren pentru a face afişaj electoral pentru sine sau pentru USL”, se arată în documentele anchetatorilor.

În perioada 2010 – 2015, Bîrcină ar fi controlat prin interpuşi firmele cu obiect de activitate divers, cu referire la S.C. Agena Systems S.R.L., S.C. Hermes Comimpex S.R.L., S.C. Rsmin S.R.L., S.C. Budirom Serv S.R.L., S.C. Hermes S.A., S.C. Electro Construct System S.R.L. (fostă S.C. Electric Service Orient S.R.L.), S.C. Gog Metal S.R.L., S.C. Power Plus S.R.L. ş.a.

Procurorii precizează că, în schimbul foloaselor primite, Greblă, în calitate de senator şi judecător CCR, în baza  promisiunii făcute lui Bîrcină, s-ar fi întâlnit cu Marin Condescu (preşedinte al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia), Laurenţiu Octavian Graure (director Complex Energetic Turceni), Daniel Burlan (director la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia), Tiberiu Trotea (director Complex Energetic Rovinari), Neaga NARCIS (funcţionar în cadrul CNADNR) pe care i-ar fi convins să acţioneze în favoarea intereselor economice lui Bîrcină.

În referatul trimis Senatorilor se află şi declaraţia lui generalului în rezervă Bartolomeu Constantin Săvoiu, dată pe 22 ianuarie 2015, din care rezultă că, în august 2014, judecătorul Greblă, care ştia despre acesta că este o personalitate cu multe cunoştinţe în domeniul internaţional, l-ar fi rugat să-l însoţească pe Bîrcină, în calitate de om de afaceri, la o expoziţie de franciză la Istanbul. Greblă ar fi motivat că Bîrcină (zis „Dan”) şi însoţitorul său turc, Corekci Sevket, nu vorbesc engleza foarte bine.  

„Interesul lui Bîrcină Ion şi a însoţitorului său era acela ca, prin personalitatea sa (Săvoiu Bartolomeu-Constantin), să faciliteze contacte comerciale la nivel înalt pentru export de energie din România în Turcia”, spun procurorii. 

Generalul în rezervă Săvoiu ar mai fi declarat că, la începutul anului 2014, Toni Greblă l-ar fi rugat să găsească o „bancă puternică” care să finanţeze o societate care are probleme de lichidităţi şi care are ca obiect de activitate creşterea struţilor pentru vânzarea la marile lanţuri de magazine, fiind vorba de societatea lui Denis Suraki, un apropiat al lui Greblă. 

Firmă controlată de Greblă, contract cu Transelectrica 

Pe 23 ianuarie 2015, un martor ar fi declarat că firma la care este asociat unic şi administrator ar fi de fapt controlată de Ion Bîrcină, pe această societate fiind înregistrat bolidul condus de Greblă. Acesta a precizat că, în momentul în care a fost desemnat administrator al acestei societăţi avea în derulare un proiect cu Transelectrica ce avea ca obiect colectarea de deşeuri de la staţiile din ţară ale societăţii. 

Laurenţiu Dan Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, a declarat, pe 3 februarie 2015, că în 2008, Greblă i-ar fi reproşat în mod direct faptul că nu este de acord cu compensarea propusă de o firmă a lui Bîrcină, care avea un debit neachitat la Complexul Energetic Rovinari iniţial de 10.000.000 de lei şi ulterior de 6.294.000 de lei. 

Potrivit anchetatorilor, compensarea susţinută de Toni Greblă, pentru Bîrcină, privea stingerea creanţei în totalitate cu un teren supraevaluat şi aparatură electronică inutilă societăţii. 

Greblă: „O să am grijă să fii terminat. Nu este o ameninţare, este doar un avertisment”

După ce a fost refuzat, Greblă s-ar fi întâlnit cu acest Ciurel pe holurile prefecturii Gorj, ocazie cu care l-a ameninţat.

La un moment dat, am părăsit sala şi eu şi Toni Greblă şi, pe holul Prefecturii Gorj, ne-am reîntâlnit. Foarte nervos, Toni Greblă mi-a spus textual, citez din memorie, „Oameni ca tine n-o să-i uit niciodată şi o să am grijă să fii terminat!”. I-am răspuns: „Aveţi intenţia să mă ameninţaţi direct?”, la care Toni Greblă mi-a spus că: „Nu este o ameninţare, este doar un avertisment!”, se arată în declaraţia lui Ciurel.

Laurenţiu Ciurel a mai precizat că în perioada 2009 – 2012  a fost nevoie să plece din sistemul energetic de stat către domeniul privat deoarece nu „era agreat” de Greblă şi de Marin Condescu, „cei doi practic controlând numirile în funcţie ale tuturor directorilor din sistemul energetic şi minier. Era de notorietate faptul că asocierea Condescu Marin - Toni Greblă făcea numirile acestor directori în biroul de parlamentar al lui Toni Greblă”. 

Ciurel le-a mai spus anchetatorilor că, în 2013, Toni Greblă a marşat la tot felul de presiuni ale lui Condescu, făcute prin media, împotriva sa, precum reuniunea cu parlamentarii din patru judeţe pentru a determina schimbarea acestuia din funcţie.

Jurnalistul Bogdan Chirieac făcea lobby pentru firma lui Bîrcină

Mai mult, martorul le-a mai spus anchetatorilor că „pentru una din firmele controlate de Bîrcină, a făcut o recomandare şi jurnalistul Bogdan Chirieac”.

Toni Greblă este acuzat şi de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite în legătură cu ferma agricolă situată în comuna Teleşti, sat Buduhala, judeţul Gorj, dar şi de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în legătură cu societatea S.C. Electra Balistic S.R.L..

Greblă ar fi fost şi asociat, administrator şi director general, aflându-se în incompatibilitate

Procurorii precizează că în perioada 2010 – 2015, Greblă ar fi exercitat de fapt activităţi specifice calităţilor de asociat (perceperea de dividende), administrator (reprezentarea societăţii) şi director general (activităţi comerciale), astfel încălcând dispoziţiile de incompatibilitate.

„Din anchetă a rezultat faptul că, în mod neîntrerupt, numitul Toni Greblă a desfăşurat activităţi comerciale direct şi prin interpuşi şi a exercitat calităţile de asociat, respectiv administrator/director general, în legătură cu ferma agricolă situată în com. Teleşti, satul Buduhala, jud. Gorj şi respectiv S.C. Electra Balistic S.R.L. (societate la care fiii săi, Greblă Octavian Alin şi Greblă Silviu Mihai, au calitatea de asociaţi cu câte 2% fiecare, iar Prundianu Mihai este asociat cu 57%), având ca obiect principal de activitate producţia de energie electrică)”, au mai precizat procurorii.

DNA arată că scopul urmărit de Greblă era de a obţine profit din aceste activităţi.

Cu privire la ferma agricolă din comuna gorjeană Teleşti, din ancheta procurorilor ar rezulta că între senatorul Greblă şi omul de afaceri Mihai Prundianu ar fi existat o înţelegere de tip comercial, ai cărei termeni (clauze) au fost preconstituiţi într-o convenţie din 5 octombrie 2009. 

Conţinutul convenţiei comerciale era următorul:

- Cele două părţi convin să pună în comun bani, mijloace şi muncă pentru realizarea unei exploataţii agricole de creştere şi valorificare a struţilor;

- Exploataţia agricolă se va realiza în com. Teleşti, sat Buduhala, jud. Gorj, pe un teren de aproximativ 9 ha, cu construcţiile existente pe el la această dată;

- Eu, Toni Greblă, mă oblig, în plus, să angajez personalul necesar, să supraveghez lucrările de investiţii şi să realizez după consultarea partenerului acele măsuri care să conducă la atingerea scopului, care este acela de a obţine profit din creşterea şi valorificarea struţilor;

- Eu, ….., mă oblig să asigur finanţarea amenajării fermei şi achiziţionării a 20 de familii de struţi, care vor constitui baza activităţii ulterioare;

- Cele două părţi deci să împartă în mod egal (50% - 50%) profitul anual obţinut în această exploataţie;

- În situaţia transformării acesteia în societate cu personalitate juridică, părţile convin că vor avea tot câte jumătate cotă de părţi sociale şi de participaţie la profit;

- Părţile convin ca amenajarea şi popularea fermei să fie realizate până, cel mai târziu, la 1 martie 2010;

Nerespectarea prezentei înţelegeri dă dreptul de a fi solicitate despăgubiri civile constând în sumele investite ce vor fi restituite dublu”.

Convenţia ar fi fost pusă în executare în următorii ani, Prundianu investind în fermă în total suma de 360.269,42 de lei. În realitate, investiţiile în curs (nefinalizate până la data prezentei) au fost consemnate în lista activelor societăţii ICPE Electrocond Technologies S.A. 

„Conform acestei liste, în cuantumul acestei sume a intrat cumpărarea unei bucăţi tractor cu remorcă şi marfă aflată în custodie, respectiv 80 bucăţi struţi în valoare de 137.070,08 + 43.534,4 lei. De asemenea, aici au intrat şi materialele de tip tâmplărie PVC şi alte materiale de construcţie, în valoare de 6.269 lei, pentru reabilitarea clădirilor de la fermă. Totodată, la indicaţiile lui Toni Greblă, Prudianu Mihai a angajat cu contract de muncă, începând cu octombrie 2011, patru persoane (acestea aflându-se şi astăzi angajate şi plătite cu salariul minim pe economie), persoane printre care se află şi Grecu Gheorghe, persoana desemnată de Toni Greblă pentru a avea grijă de animale”, se arată în documentul procurorilor.

Greblă şi-a lăsat 80 de struţi în grija unui angajat

DNA mai arată că cei şase angajaţi ai fermei aveau cartea de muncă înregistrată pe Asociaţia Camera de Comerţ România – Japonia, unde, din declaraţiilor de interese ale lui Greblă rezultă că acesta, în perioada 2010 – 2013, a ocupat funcţia onorifică de vicepreşedinte. 

Mai mult, pe 24 octombrie 2010, între ICPE Electrocond Technologies S.A. Şi Gheorghe Grecu ar fi fost încheiat un contract care avea ca obiect lăsarea celor 80 de struţi în custodia acestuia din urmă, conform unei anexe la contract, încheiat pe 22 septembrie 2011, acesta fiind valabil până pe 31 decembrie 2015.

„Din anchetă a mai rezultat faptul că, deşi nu are niciun act prin care să justifice prezenţa pe terenul soacrei judecătorului Toni Greblă, animalele de la ferma din Buduhala au fost înregistrate şi declarate pe Grecu Gheorghe”, spune DNA.

Conform Registrului agricol, în anul 2014, la ferma din satul Buduhala figurau 200 de struţi şi 200 de raţe. 

Procurorii precizează că, în urma percheziţiei domiciliare care a avut loc în 2015, la sediul fermei agricole au mai fost găsite doar şase exemplare de struţi. 

DNA arată că terenul pe care se află ferma a fost acordat de Toni Greblă soacrei lui în perioada în care acesta era prefectul judeţului Gorj.

În declaraţiile de avere, judecătorul CCR nu a trecut că ar fi obţinut venituri din alte activităţi sau că este titularul de fapt al animalelor din ferma Teleşti.

Procurorii susţin însă, că asociatul său în afacere, Mihai Prundianu confirmă implicarea lui Toni Greblă. Mai mult, la percheziţii, procurorii au descoperit convenţia de asociere dintre suspecţi.

„Conform aceleiaşi înţelegeri, Mihai Prundianu a arătat că Toni Greblă mergea în inspecţie, de obicei în weekend, pentru a verifica dacă lucrurile merg bine: dacă s-au făcut ţarcurile, dacă s-au semănat terenurile pentru furaje şi dacă animalele sunt hrănite la timp, nu pierd în greutate şi dacă s-au recoltat ouăle în perioada de sezon. Informările cu privire la activitatea fermei au fost realizate de Toni Greblă din 2010 în mod neîntrerupt”, arată procurorii. 

Veceslav Surachi şi Denis Suraki l-ar fi însoţit pe Toni Greblă într-o vizită la ministrul Apărării de la acea vreme  pentru identificarea unei locaţii de creşterea dropiilor şi respectiv la Ministerul Mediului, pentru accelerarea programului. 

„Cu privire la activitatea lor în România, cei doi au arătat că, în perioada 1995-1999, prin firma Technosteel S.R.L., au vândut în România oţeluri plate şi profile, produse fabricate la combinatele siderurgice de la Magnitogorsk şi Mechel Celeabinsk din Federaţia Rusă, fiind unici importatori până la preluarea de către Mechel a fabricii din Târgovişte (Suraki Denis fiind translatorul proprietarilor Mechel, respectiv Iorich Vladimir şi Ziuzin Igor la acel moment când aceştia au vizitat România şi clienţii societăţii)”, arată DNA.

Procurorii redau, în referatul prin care cer arestarea preventivă a lui Greblă, o discuţie purtată de magistrat cu Mădălina Berbecel pe 16 septembrie 2014:

Mădălina Berbecel: Să depunem actele la Registrul Comerţului pentru cooperativa agricolă şi vroiam să ştiu, că sunteţi membru fondator acolo şi vroiam să ştiu cine, ce, pe cine trec, că ne trebuie şi actele, autorizaţia sanitar-veterinară. Pe ce aveţi acolo, cu ferma, cum… 

Toni Greblă: Păi da, eu nu ştiu dacă pot, oricum nu sunt io. Dacă e, e GIGI (Grecu Gheorghe – n.r.), trebuie. 

Mădălina Berbecel: Păi nu, cine ziceţi dumneavoastră că trebuie trecut. Nu trebuie să trecem pe cine are documentele. Cu cine iau legătura, pe cine sunaţi?... 

Toni Greblă: Păi cu GIGI, da, nu ştiu dacă, dacă el nu… dacă ziceam şi io că o văd la sfârşitul săptămânii, să vedem ce naiba e acolo, adică despre ce e vorba… 

Mădălina Berbecel: Ho, ho, ho, la sfârşitul săptămânii? Da’ pot să vă trec ca persoană fizică? Să trec o persoană fizică, nu dumneavoastră, unul dintre copii, chiar dacă nu este nicio autorizaţie, ceva?... 

Toni Greblă: Aş prefera pe GIGI dacă, sau nu ştiu cum, adică trebuie vorbit cu el, n-aş băga copiii, că fiecare e cu activitatea lui… 

Mădălina Berbecel: Pentru că trebuie să încheiem un contract cu Careffour şi ne presează puţin cu documentele, că mai e o lună până a deschiderea magazinului…

Toni Greblă: Aha, deci eu sau copiii în niciun caz… Nu ştiu, vorbeşte cu GIGI şi vezi dacă el e de acord…

Cum l-a cooptat Greblă pe generalul Săvoiu pentru export de energie

Procurorii ăl mai acuză pe Greblă şi de constituirea unui grup infracţional organizat pentru pregătirea documentelor ce urmau folosite la autoritatea vamală pentru transportul mărfurilor.

Concret, începând cu luna august 2014, judecătorul Toni Greblă ar fi întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Ion Bîrcină, finul magistratului, cetăţeanul turc Sevket Corekci, cetăţeanul moldovean Victor Dolghi şi Bartolomeu-Constantin Săvoiu, cunoscut ca „Generalul”.

DNA arată că cei cinci ar fi pus la cale exporturi de produse agro-alimentare pe linia România – Federaţia Rusă, prin intermediul Turciei, prin care se încerca încălcarea embargoului impus Rusiei de Uniunea Europeană. 

Bîrcină împreună cu persoane din anturajul său ar fi achiziţionat produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spaţiul ex-sovietic.

„În acest context, Ion Bîrcină, Lorena Oneaga (asistent manager în cadrul S.C. Silvomet Grand S.R.L.), Batolomeu Săvoiu, Sevket Coreki şi Constantin Anton au participat în Turcia la expoziţia de franciză din Istanbul 2014 în domeniul agro-alimentar. De asemenea, Ion Bîrcină, împreună cu Sevket Corekci şi cu sprijinul lui Bartolomeu Constantin Săvoiu (cu importante relaţii în mediul oamenilor de afaceri de naţionalitate turcă), a iniţiat mai multe discuţii pentru derularea unor operaţiuni comerciale (export) de cereale, materiale de construcţii şi/sau produse de minerit în Federaţia Rusă şi Republica Moldova”, explică procurorii.

Interesul lui Bîrcină şi a însoţitorului său era acela ca, prin intermediului lui Săvoiu, să faciliteze contacte comerciale la nivel înalt pentru export de energie din România în Turcia.

„Suspectul a mai arătat că, împreună cu Bîrcină şi Sevket Corekci şi respectiv preşedintele Asociaţiei Române de Franciză, a mai participat la vizita din Turcia un cetăţean basarabean. În cadrul vizitei, Bîrcină Ion s-a arătat interesat de afaceri cu cărbuni deoarece spunea că poate aduce cărbuni din Gorj deoarece este proprietarul unui zăcământ de cărbune. În afară de această întâlnire, suspectul s-a mai întâlnit cu suspectul Bîrcină Ion de vreo două ori la biroul său din Bucureşti – Băneasa (n.n. – din cadrul Aviaţiei Utilitare), unde au asistat Sevket Corekci, Prundianu Mihai şi Frâncu Costin, ocazie cu care s-a discutat despre potenţialul celui dintâi de a asigura zăcământ de cărbune pentru o centrală de transformare a gunoaielor sau cărbunelui în energie electrică şi vapori. La un moment dat, Sevket Corekci i-a transmis că a găsit o municipalitate turcă importantă care este gata să investească în ideea centralei pe cărbune sau gunoaie, până la data audierii nematerializându-se nimic”, au detaliat anchetatorii. 

Greblă s-a întâlnit cu partenerii său de afaceri şi în afara ţării: în Macedonia şi Grecia

„Toni Greblă a arătat că îl cunoaşte pe Dolghi Victor probabil de la Mihai Prundianu din urmă cu trei ani, între timp devenind apropiaţi şi chiar prieteni. În acest context al apropierii, s-a întâlnit la Skopje cu Dolghi Victor şi împreună cu el au vizitat un prieten al acestuia, care avea o fabrică de ulei şi în Macedonia şi în Bulgaria, prietenul său având reşedinţa la 50 km de Skopje, în Grecia”, potrivit referatului. 

Victor Dolghi, conform procurorilor, a intermediat afaceri de import-export ulei/combustibil cu cetăţeni din Macedonia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, în timp de ce Corekci Sevket este activ pe piaţă intermediind prin Turcia comerţul cu produse alimentare: zahăr, grâu, carne, pentru Irak ş.a. 

Potrivit unei discuţii purtate între Toni Greblă şi Bartolomeu Săvoiu pe 22 septembrie 2014 , acesta din urmă s-a arătat încântat de Ion Bîrcină despre care a spus că este „un om deosebit, (...)poa' să scrie şi o carte”.

Săvoiu Bartolomeu-Constantin: Da, excelenţă…Poţi vorbi? 

Toni Greblă: Bună ziua, dragule, poţi vorbi?...

Săvoiu Bartolomeu-Constantin: Da…dragule, m-am întors sâmbătă seara. Am fost de joi până sâmbătă cu prietenul nostru, care e un om deosebit. A fost o revelaţie, să ştii. E un om…aşa…E o întreagă…poa’ să scrie o carte. E o saga, o saga întreagă a acestui om… 

Toni Greblă: Io ştiu. Zii care-i problema!... 

Săvoiu Bartolomeu-Constantin: Deci, mă, să-ţi spun că am fost foarte mulţumit, foarte bucuros. Este şi avem multe lucruri de făcut… 

Toni Greblă: De acord… asta vroiam să spun. 

Săvoiu Bartolomeu-Constantin: Sunt foarte bucuros că ne vom vedea şi cu el.

Ulterior, Greblă a vorbit cu Bîrcină despre vizita făcută în Turcia şi despre Săvoiu despre care finul magistratului spune că „e un pic dus de-acasă”.

Ion Bîrcină: Să trăiţi, domnu’ prefect!... 

Toni Greblă: Ce faci tu?... 

Ion Bîrcină: Nici eu nu mai ştiu. Am venit de la, din Turcia aseară şi acum plec la Alba Iulia… 

Toni Greblă: Aha, da… 

Ion Bîrcină: Da… 

Toni Greblă: Şi când vii de acolo? … 

Ion Bîrcină: Păi Săvoiu, Săvoiu, vă povestesc eu cum e cu Săvoiu. Săvoiu e un pic dus de-acasă… 

Toni Greblă: Asta ţi-am spus de la început. El e bun numi pe relaţii. Atât!... 

Ion Bîrcină: Da. Nu, e dus de-acasă. Acum că… are un prieten de la Braşov care are o instalaţie. Numai asta spune. 

Toni Greblă: Da’ e bun acolo. E bine să ştii de el, să-l foloseşti aşa cum vrei tu, nu cum vrea el… da, ţi-am spus că e bun pentru relaţii, nu pentru altceva.

În încheierea referatului întocmit de DNA, procurorii arată că Toni Greblă riscă o pedeapsă de peste 5 ani de închisoare, „gravitatea faptelor fiind una deosebită, prin insistenţa cu care au fost săvârşite, pe o perioadă îndelungată de timp (cinci ani de zile în mod neîntrerupt), iniţial în calitate de senator şi ulterior în calitate de judecător al Curţii Constituţionale. Astfel, privarea de libertate a judecătorului Toni Greblă apare ca necesară pentru înlăturarea stării de pericol create pentru ordinea publică”. 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

STENOGRAME Ameninţările mafiote ale judecătorului CCR Toni Greblă: „O să am grijă să fii terminat. Nu este o ameninţare, este doar un avertisment”

Toni Greblă - cerere arestare. DNA cere aviz pentru arestarea preventivă a judecătorului Curţii Constituţionale

Toni Greblă, cercetat pentru trafic de influenţă, la ieşirea din sediul DNA: „Voi lua o decizie în ce priveşte activitatea mea la CCR!”

Ciracii lui Toni Greblă. Şeful masonilor, oamenii lui Hrebenciuc şi afacerişti conectaţi cu ruşii

 

Robert Cazanciuc, despre Toni Greblă: „Nu este o situaţie plăcută pentru nimeni ca un judecător de la Curtea Constituţională să fie sub anchetă“

 

Zegrean: Greblă mi-a spus că este adevărată povestea cu rochiile, cu capsatoarele şi capsele

 

Deputaţii Iulian Iancu şi Lucian Şova, agăţaţi de DNA după ce au tras sforile pentru transportul PSD-iştilor băcăuani la lansarea candidaţilor USL de pe Arena Naţională

 

Cum făcea judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă şpăgi şi afaceri ilegale cu Rusia

 

Toni Greblă, la DNA pentru şpăgi, inclusiv în rochii de damă. Judecătorul CCR a făcut afaceri ilegale cu Rusia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite