Restricţii de trafic în Bucureşti din cauza finalei Cupei României. Ce străzi sunt afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Cupei României, care se va disputa marţi seara între echipele de fotbal Dinamo Bucureşti şi CFR 1907 Cluj, aduce restricţii de trafic în zona Arena Naţională din Bucureşti. De altfel, peste 240 de poliţişti vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere.

Brigada Rutieră anunţă că traficul rutier va fi restricţionat gradual începând cu ora 17:00 după cum urmează: 

  • str. Maior Coravu, între şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson;
  • str. Pierre de Coubertin, între str. Vatra Luminoasă şi Rondul de la intrarea în stadion, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson;
  • str. Tony Bulandra, între str. Vatra Luminoasă şi Rondul de la intrarea în stadion, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson;
  • str. Sergent Vasile Şerbănică, între bd. Basarabia şi acces intrare în stadion.

Rute ocolitoare:

  • şos. Mihai Bravu – şos. Iancului – şos. Pantelimon;
  • bd. Unirii – bd. Decebal – şos. Mihai Bravu – str. Baba Novac – bd. Nicolae Grigorescu – bd. Basarabia.
restrictii trafic cupa romaniei

Peste 240 de poliţişti acţionează în stradă

De asemenea, aproximativ 240 de poliţişti bucureşteni vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere. Poliţiştii vor acţiona, atât pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadionului, cât şi în alte zone de interes operativ, asigurând, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

„Poliţiştii vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din genţi sau buzunare, respectiv a furturilor de/din auto”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei.

Totodată, vor fi accentuate activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi a faptelor de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestui eveniment.

Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele ce prezintă  risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării traficului şi prevenirii evenimentelor rutiere, limitarea excesului de viteză şi depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru asigurarea desfăşurării în deplină siguranţă a manifestării sportive, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei recomandă:

  • manifestaţi  răbdare şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;
  • respectaţi indicaţiile forţelor de ordine  şi ale poliţiştilor care dirijează traficul rutier;
  • nu consumaţi băuturi alcoolice dacă intenţionaţi să conduceţi  autovehicule;
  • adoptaţi un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi la trafic. 

A 78-a ediţia a Cupei României

Cea de-a 78-a ediţie a Cupei României se joacă marţi pe Arena Naţională în numele camerunezului Patrick Ekeng. Partida are loc de la ora 21.30 şi va fi transmisă în direct de Pro TV, DigiSport, DolceSport.

Peste 35.000 de suporteri dinamovişti vor scanda şi vor afişa mesaje în această seară în amintirea camerunezului Patrick Ekeng, al cărui număr de pe tricou (14) ar putea însemna şi numărul de Cupe câştigate de Dinamo. Oficialii „câinilor”, în colaborare cu cei ai federaţiei, au pregătit şi o replică a Cupei, care va ajunge la Yaounde, la familia lui Ekeng, în cazul în care echipa lui Rednic se va impune.

Patrick Ekeng a murit la 26 de ani

Patrick Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a murit pe 5 mai după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului dintre Dinamo şi FC Viitorul. Dinamovistul a fost dus cu o ambulanţă Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

Fotbalistul camerunez Patrick Ekeng nu a fost resuscitat nici pe terenul de fotbal şi nici în ambulanţa care l-a transportat la Spitalul Floreasca unde tânărul de 26 de ani şi-a dat ultima suflare.

O întrebare esenţială la care încearcă să răspundă acum autorităţile este de ce tânărul nu a primit primul ajutor de la medicul echipei şi de la cadrele medicale de pe ambulanţă. Tocmai din acest motiv, anchetatorii strâng documente care să arate, concret, ce obligaţii au serviciile de ambulanţă atunci când participă la evenimente sportive de mare amploare şi care sunt situaţiile în care se face resuscitare cardio-pulmonară.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

În urma decesului lui Patrick Ekeng, Parchetul Capitalei a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă. În acest caz au fost ridicate mai multe documente, ambulanţa cu care a fost transportat jucătorul dinamovist a fost sigilată, alte două ambulanţe aflate la stadion au fost examinate criminalistic, iar înregistrările video care surprind momentul prăbuşirii jucătorului pe teren şi acordarea primului ajutor medical vor fi analizate.

De altfel, mai multe persoane au fost audiate până în acest moment de procurori, printre aceştia numărându-se şi Mircea Rednic, antrenorul echipei FC Dinamo Bucureşti, dar şi colegii de echipă al lui Ekeng.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite