Procedura de selecție pentru șefia DIICOT a fost declanșată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Justiției a anunțat declanșarea procedurii pentru selecția candidaților pentru șefia DIICOT. Funcția este vacantă de doi ani, DIICOT având conducere interimară. 

Ministerul Justiției a declanșat procedura de selecție pentru șefia DIICOT FOTO Inquam Photos
Ministerul Justiției a declanșat procedura de selecție pentru șefia DIICOT FOTO Inquam Photos

Potrivit anunțului publicat de Ministerul Justiției, procedura de selecție a candidaților în vederea formulării către Președintele României a propunerii de numire pentru ocuparea funcției vacante de conducere de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) se va desfășura la sediul ministerului, în perioada 28.12.2022 – 01.03.2023. 

Potrivit informării transmise de conducerea ministerului, funcția din fruntea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a rămas vacantă din data de 25.09.2020.

Calendarul procedurilor de selecție 

Ministerul Justiției a informat că procurorii care doresc să se înscrie pentru a candida pot depune cereri de înscriere, care trebuie să cuprindă precizarea funcţiei de conducere pentru care se depune candidatura, până la data de 07.02.2023, ora 12.00, la sediul Ministerului Justiţiei. 

Lista procurorilor participanți la selecție care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege şi programarea interviurilor se vor publica pe pagina de internet a Ministerului Justiției, până la data de 13.02.2023.  

În perioada 24.02.2023 – 27.02.2023, procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în faţa ministrului justiției și a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiției, un interviu constând în: susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare ale candidatului și evaluarea aspectelor legate de modul în care candidatul se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei pentru care candidează.

Rezultatele selecţiei se vor publica pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei, la data de 01.03.2023, iar propunerea motivată a ministrului justiţiei va fi înaintată Secției pentru procurori a CSM, la aceeași dată, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia, urmând ca propunerea să fie înaintată șefului de stat, Klaus Iohannis. 

Condițiile de participare

Potrivit anunțului, „pot fi numiți în funcția de conducere care face obiectul procedurii de selecție procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcţia de procuror sau judecător.

De asemenea, „nu pot fi numiţi în funcţia de conducere care face obiectul procedurii de selecție procurorii care au făcut parte din serviciile de informații sau au colaborat cu acestea ori cei care au un interes personal ce influențează sau ar putea influenta îndeplinirea cu obiectivitate şi imparțialitate a atribuţiilor prevăzute de lege (art. 144 alin. (2) din Legea nr. 303/2022)”.

Ministerul Justiției demareaza concursul pentru șefia marilor parchete

Ministerul Justiției a anunțat marți, 27 decembrie, și demararea procedurilor de selecție a candidaților pentru șefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) și a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în perioada 27.12.2022 – 27.02.2023.

Rezultatele selecţiei finale se vor publica pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei, la data de 27.02.2022, iar propunerile motivate ale ministrului Justiției vor fi înaintate Secției pentru procurori a CSM, la aceeași dată, pentru emiterea avizului consultativ motivat al acesteia.

Ulterior, conducerea ministerului va formula către președintele României, Klaus Iohannis, propunerile de numire pentru ocuparea funcțiilor de conducere din cadrul parchetelor, care urmează să fie vacantate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite